Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KLAAR VOOR HARDE STRIJD WOONOVERLAST

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) wil volgende maand in één keer stevig kunnen doorpakken om de leefbaarheid in bepaalde buurten fors te verbeteren. De nieuwste stap is het invoeren van een boetesysteem tegen woonoverlast. Vergelijkbaar met de strijd tegen criminele ondernemingen op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s Gravelandsepolder. Basis is de Rotterdamwet (Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek) waarmee Lamers nog een aantal stappen extra wil maken om onder meer woonoverlast te bestrijden.

Lamers: “Wethouder Minhas en ik hebben eind vorig jaar een bijeenkomst gehad met uitzendbureaus die actief zijn in deze branche, met name voor arbeidsmigranten. Daar waren twee dingen die effect hadden op die bijeenkomst. Ten eerste de aankondiging dat we de gemeenteraad gaan voorstellen om een boetestelsel te introduceren. Toen zag je mensen echt van, oh, wacht eens even, ik kan nu niet meer zomaar mensen een huurcontract aanbieden. De tweede schok was toch wel dat er een vergunningplicht aankomt. En dat had wel degelijk al een effect. Er werd gedacht; nu gaat de gemeente ook mijn reilen en zeilen beoordelen, of ik bonafide of malafide ben.”

In mei hoopt de burgemeester met een voorstel te komen tot wijziging van de APV, vergelijkbaar met het ondermijningsartikel, zoals dat nu voor twee bedrijventerreinen geldt. In Den Haag wordt die nieuwste ontwikkeling met belangstelling gevolgd. De Schiedamse burgervader belooft een wijziging die de toets der kritiek zal kunnen doorstaan. Lamers: “ We hebben er toch best wat energie op gezet om er voor te zorgen dat het niet bij de eerste de beste rechtszaak van tafel wordt geveegd. We hebben goed overleg met het ministerie. Het ministerie is zeer geïnteresseerd in deze ontwikkeling. Steunt ons ook bij het denkproces.”

Lamers laat met enige trots weten dat de Rotterdamwet in de havenstad inmiddels al de Schiedamwet wordt genoemd, omdat de jeneverstad op een aantal punten nu al veel verder gaat met de aanpak van de grootstedelijke problematiek.

De Rotterdamwet is toegekend voor een periode van 4 jaar. Met een wettelijke evaluatie van 2 jaar. Die evaluatie volgt aan het eind van het jaar. Naast de Rotterdamwet en de wet tegen woonoverlast wordt in Schiedam ook gewerkt met een regisseur woonoverlast.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *