RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KIJKT UIT NAAR EXTRA GELD VOOR ZWEMBADEN

SCHIEDAM- In Schiedam wordt reikhalzend uitgekeken naar de Rijksregeling voor zwembaden die in juni wordt verwacht. De regeling wordt op dit moment uitgewerkt. Minister Sigrid Al Qaq-Kaag (D66) heeft 207 miljoen euro beschikbaar gesteld voor publiek toegankelijke zwembaden vanwege de gestegen energieprijzen, als gevolg van het eigen kabinetsbeleid.

Gemeenten en provincies krijgen structureel extra geld om publieke en maatschappelijke voorzieningen te compenseren voor de hoge kosten. Dit is door Al Qaq bekendgemaakt in de Najaarsnota 2022. Het gaat bij deze prijsbijstelling jaarlijks om zo’n 300 miljoen euro voor de periode 2023-2025; voor 2026 en 2027 loopt dat bedrag naar verwachting op tot circa 400 miljoen euro.

Het Ministerie van VWS (directie sport) voert nog gesprekken over hoe de regelingen er precies uit gaan zien. Waarschijnlijk mogen gemeenten zelf besluiten hoe en of zij het geld inzetten voor bijvoorbeeld amateursportverenigingen, verdere compensatie zwembaden of ijsbanen.

1 reactie op “SCHIEDAM KIJKT UIT NAAR EXTRA GELD VOOR ZWEMBADEN

  1. Dus eerst sloop je de economie en daarna ga je de gevolgen aanpakken met belastinggeld, zodat de economie nog verder de afgrond in gaat. En dat allemaal om de die slavenmunt door te kunnen drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *