Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KENT 23 HARDNEKKIGE VUILDUMPERS

SCHIEDAM- In totaal drieëntwintig personen in Schiedam zijn vorig jaar, ondanks een bekeuring, doorgegaan met het dumpen van vuil naast de containers. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente. In ruim vierhonderdvijftig gevallen was het huisvuil terug te voeren op een vervuiler en is een boete opgelegd.

Er zijn drieëntwintig gevallen van recidive geconstateerd die veelal in een tijdsbestek van 2 weken liggen. Een andere vorm van straf is niet overwogen, omdat de meeste overtreders door de boete lijken te leren van hun fout. De gemeente ziet niets in taakstraffen voor hardnekkige overtreders, omdat taakstraffen veel begeleiding vragen en daarvoor geen capaciteit beschikbaar is.

Volgens de regels die in 2018 zijn vastgelegd volgt een boete bij het te vroeg, te laat of op onjuiste wijze aanbieden van huisvuil. De overtreder wordt gesommeerd de overtreding te beëindigen. Wanneer dit niet gebeurt wordt ook een last onder bestuursdwang toegepast. Bij het niet op heterdaad ontdekken van te vroeg, te laat of op onjuiste wijze aanbieden van huisvuil wordt spoedeisende bestuursdwang toegepast. Dit betekent dat er direct wordt ingegrepen waarbij het huisvuil verwijderd wordt. De kosten van spoedeisende bestuursdwang worden bij de overtreder in rekening gebracht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM KENT 23 HARDNEKKIGE VUILDUMPERS

  1. Waarom geen forse geld boete.
    Nu draait de belastingbetaler op voor het op ruimen van de rotzooi. Wie niet wil luisteren moet maar voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *