Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KAPT BOOM VOOR SERIOUS REQUEST

SCHIEDAM- De 110 jaar oude kastanjeboom bij het Proveniershuis in Schiedam wordt volgende week maandag gerooid. De gemeente heeft verzonnen het Schiedamse hout te laten bewerken en deze ten gunste van een goed doel te verkopen. De boom werd eerder dit jaar getroffen door kastanjebloedingsziekte en de mineermot.
foto
Kunstenaar Roel Crul en houtbewerkers maken allerlei decoratieve houtproducten, zoals houtplakken met of zonder waxinelichtjes, tafeltjes, krukjes, kapstokken, bijenhotels,fantasiefiguren, enzovoorts. Kettingzaagkunstenaar Anton Klijnsmit (www.antonklijnsmit.nl) demonstreert hoe hij de oude reus een tweede leven geeft. De prijzen zijn zacht, maar mogen ten gunste van het doel natuurlijk verhoogd worden. De eerste boomschijf gaat naar het ’s Gravelandlyceum, dat een aandenken aan de voormalige HBS (Hogere Burger School) wil hebben. De boomschijven en overige elementen zullen nog lang herinneren aan de reus die veel Schiedammers gekend hebben.

De verkoop vindt plaats op dinsdag 16 december van 14.00 tot 20.00 uur op de locatie van de boom (naast het Proveniershuis hoek Overschiessestraat/ Broersvest).

De opbrengst gaat volledig naar Serious Request: hét NPO publieksevent waarmee jaarlijks miljoenen euro’s voor het Nederlandse Rode Kruis worden ingezameld. Het salaris van de directeur van het Nederlandse Rode Kruis bedraagt -volgens de organisatie zelf- 135.000 euro, inclusief eindejaarsuitkering en vakantiegeld.