Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KAN TOE MET MINDER RESTAFVALCONTAINERS

SCHIEDAM- Een nog onbekend aantal restafvalcontainers in Schiedam kan weg. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de gemeenteraad. Op een aantal locaties staan twee of meer restafvalcontainers naast elkaar. Als deze weinig frequent geledigd hoeven te worden kan een restafvalcontainer worden omgebouwd naar bijvoorbeeld een papiercontainer.

Afhankelijk van de situatie kan het ook mogelijk zijn dat deze container komt te vervallen. Er zal daarbij gekeken worden naar andere restafvalcontainer in de nabije omgeving. Ook wordt bekeken of gebruik van de locatie mogelijk is voor een andere afvalstroom.

Het gebruik van de nieuwe PMD-kliko’s in Schiedam is enkele maanden na hun invoering al zwaar achterhaald. Buurgemeente Rotterdam is afgelopen november gestopt met ruim tweehonderd PMD-containers. Het scheiden door inwoners van PMD is niet langer nodig in de havenstad. Bij afvalenergiebedrijf AVR haalt een geavanceerde scheidingsinstallatie het PMD uit het restafval. De AVR verwacht zo uiteindelijk 75 % van het PMD uit het restafval te halen. Dat is veel meer dan de 7 % die bewoners nu in de PMD-containers gooien.

Schiedam maakt geen gebruik van de diensten van de AVR.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM KAN TOE MET MINDER RESTAFVALCONTAINERS

  1. Nog minder restafvalcontainers…..dan wordt het nog een grotere troep op de straten, daar zullen de ratten wel blij mee zijn.
    Ik heb Schiedam de afgelopen jaren flink achteruit zien gaan wat betreft het zwerfvuil op de straten en bij de restafvalcontainers, die duidelijk te weinig worden geleegd. Kijk eerst hiernaar eer je deze gaat verwijderen.

    Loop eens door de wijken en kijk waar de problemen liggen ……op STRAAT!

    1. Het gaat natuurlijk over geld, zoals gewoonlijk. Minder restafvalcontainers -> meer illegale bijplaatsingen -> meer boetes -> Ka-Tsjing zegt de kassa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *