Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KAN AANDELEN ENECO KWIJT AAN JAPANNERS

SCHIEDAM- De kans is groot dat energiebedrijf Eneco voor 4,1 miljard euro wordt verkocht de Japanse bedrijven Mitsubishi en Chubu. De gemeenteraad van Schiedam heeft afgelopen voorjaar al besloten tot verkoop van de aandelen Eneco, maar voor tot definitieve verkoop kan worden overgegaan dient eerst nog een adviestraject gevolgd te worden bij de Centrale Ondernemingsraad van Eneco, moeten de aandeelhouders nog definitief besluiten en diverse instanties hun goedkeuring verlenen.

De gemeente Schiedam maakt onderdeel uit van de aandeelhouderscommissie (AHC) van Eneco. Inmiddels hebben 42 van de 44 gemeenten in de AHC het principebesluit genomen tot verkoop van hun aandelen. Ook de gemeente Sliedrecht heeft recent tot verkoop besloten. Dit betekent dat alleen de gemeenten Delft (2,44%) en Aalsmeer (0,68%) nog geen verkoopbesluit hebben genomen.

De Japanners zijn bereid 827,06 euro per aandeel Eneco te betalen. Als de overname rond is, gaat er nog 0,5 tot 1 procent aan transactiekosten van de opbrengst af. Bij verkoop lopen alle gemeenten forse structurele inkomsten aan jaarlijks dividend mis (700.000 euro).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM KAN AANDELEN ENECO KWIJT AAN JAPANNERS

  1. in niet al te lange tijd is alles in nederland verkocht aan Japanners, Chinezen, Arabieren, Russen die niet weten wat ze met al hun geld moeten doen.
    Ipv het in eigen land te besteden om armoede te verhelpen, kopen zij zich rijker en rijker.
    wat gebeurd er straks met de mensen die aangesloten zijn bij eneco, gaan de prijzen giga omhoog waartegen dan niets te doen is………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *