Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM IS GEWAARSCHUWD: TRANSAVIA HERVAT VLUCHTEN

SCHIEDAM- Vliegtuigmaatschappij Transavia kondigt de hervatting aan van zes vakantiebestemmingen. De aankondiging komt op het moment waarop de werkgroep hinderbeperking van de Commissie Regionaal Overleg (CRO) nog drukdoende is met onderzoek naar de haalbaarheid van verschillende hinderbeperkende maatregelen rondom vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Schiedam betaalt mee aan de onderzoeken. Vooral vanuit de noodrand van Schiedam wordt al jaren geklaagd door inwoners over hinder van het vliegverkeer.

Via de procedures van de Luchtvaartnota, de Luchtruimherziening en het nieuwe Luchthavenbesluit wordt door Schiedam ingezet op onder andere vermindering van de nachtvluchten, dagranden, extra handhavingspunten en mogelijke verbetering van de vliegroutes.

Transavia heeft het Rotterdamse vliegveld als thuisbasis, maar start het netwerk voorlopig langzaam op vanaf Schiphol met bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal.

De lockdown zorgde ervoor dat Transavia de afgelopen tijd alle vluchten moest annuleren, maar vanaf nu wordt elke week bekeken of er nieuwe bestemmingen kunnen worden toevoegen aan de huidige zes.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

17 reacties op “SCHIEDAM IS GEWAARSCHUWD: TRANSAVIA HERVAT VLUCHTEN

 1. Prima dat er weer gevlogen wordt hou echter wel rekening met de bewoonde wereld 🌍 ) beperk de vluchten in de ochtend en zeker de avond vluchten UITBTEIDING ISNOT DONE!!!!
  Zorg dat we er geen overlast van hebben, en herrie..
  bewoner Vlinderhoven Schiedam Spaland

  1. Ik lees een forse tegenstrijdig bericht. U vindt het prima dat er wordt gevlogen, maar u wilt er geen overlast van hebben.
   Vliegen geeft altijd overlast.
   Ik veronderstel dat u die overlast niet aan andere bewoners toewenst. Dus is het niet prima dat er weer van die “fun vluchten” starten.
   Transavia en de rest van de vliegmaatschappijen doen alsof er geen coronatijd bestaat. Door de goedkope, gesubsidieerde tickets kan iedereen vliegen en dat heeft er voor gezorgd dat Corona zich razendsnel over de wereld verspreidde.
   Verder de uitstoot van de verwoestende CO2, box en ultrafijnstof zorgen ervoor dat het noodzakelijk is te zoeken hoe het aantal vluchten kan worden geminimaliseerd.

  2. Ik vind het fantastisch dat ze weer lekker gaan vliegen, kan ik weer vliegtuigspotten op mooi terras. Ik mis het geluid van de toestellen.
   Zelf vlieg ik ook van Rotterdam. Onze nationale luchthaven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Schandalig dat er weer ‘gewoon’ gevlogen gaat worden terwijl er nota bene enkele maanden geleden duidelijk een standpunt werd in genomen tegen de groeiende geluidsoverlast van Rotterdam airport. De politiek heeft een extreem kort geheugen. Stoppen met deze idiote voornemens, denk eindelijk eens een keer aan omwonenden!

 3. Dit soort narcisten houdt je altijd.
  Zeiken om te zeiken en zeuren om te zeuren.
  Gelukkig heeft de minster in haar nieuwe Luchtvaart nota ruimte gecreëerd voor meer vluchten op RTM. Hoe meer hoe beter. Als er wat te zeiken is? Zoek een toilet.

 4. Toen Schiedam noord nog weiland was lag 16-hoven er al dus toen je daar ging wonen kon je weten dat er overlast zou zijn.

 5. Ik snap niet waar men zich druk overmaakt: als je echt last hebt van vliegtuigen, waarom ga je dan in Schiedam Noord wonen? Inderdaad het vliegveld lag er al heel lang voordat er huizen stonden.

 6. Al die azijn zeikers, je wist van tevoren dat er vliegtuigen over vliegen voor je de huurcontract tekende, dus niet achteraf gaan zeuren…

  1. Als grote aantallen bewoners klagen, mag verondersteld worden dat er veel lawaai is. Dat heet opkomen voor je rechten. Mensen die ongenuanceerd een mening over een ánder hebben…..dát zijn pas zeikers… Al dan niet met azijn.

 7. Jammer van het geld dat Schiedam steekt in het “onderzoek naar hinderbeperkende maatregelen”. Hierover wordt al meer dan 10 jaar gesproken. In die tien jaar is het aantal vluchten drastisch toegenomen en, geheel onverwacht, is het aantal gedupeerden ook toegenomen.
  De enige oplossing om hinder te beperken is minder vluchten. Als je de statistieken van DCMR ziet, weet de luchthaven ook wel de de grootste ergernis rond de randen van de nacht en in de nacht worden ervaren. Dus, beste mensen van de CRO, als je na 10 jaar praten en tijdrekken nu eens wat wil doen, schrap die vluchten.
  Enne, voor de luchtvaart hobbyisten: RTHA zou in de jaren ’80 wegens faillissement gesloten worden en kreeg een herkansing als kleinschalig zakelijk vliegveld. Alle groei heeft alleen betrekking op vakantievluchten. Voor het korte plezier van een aantal mensen moeten duizenden mensen tot ver buiten de regio hieronder lijden.
  De reacties van mensen die graag schelden zegt meer over hunzelf dan de gedupeerden.

 8. Goedzo! Ik woon recht in de aanvliegroute en zie ze liever niet dan wel over mn hoofd zoeven. Toch zie ik ze liever wel vliegen dan aan de grond staan en niets doen. We moeten weer knallen met zn allen en het leven op gaan pakken! chop chop!!!

 9. Ik heb juist het geluid gemist van die dingen … ben blij dat ik ze nu weer hoor ….. woon tegen de A4 aan in VLD mar ze komen hier wel over mijn flat heen

  maar goed ik ben ook gek op luchtvaart dus 🙂 laat ze maar komen , die dingen zijn gebouwd om te vliegen om dat mensne geen vleugels hebben dus als ze aan de grond staan is dat niet goed ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *