Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM IS GEWAARSCHUWD: TRANSAVIA HERVAT VLUCHTEN

SCHIEDAM- Vliegtuigmaatschappij Transavia kondigt de hervatting aan van zes vakantiebestemmingen. De aankondiging komt op het moment waarop de werkgroep hinderbeperking van de Commissie Regionaal Overleg (CRO) nog drukdoende is met onderzoek naar de haalbaarheid van verschillende hinderbeperkende maatregelen rondom vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Schiedam betaalt mee aan de onderzoeken. Vooral vanuit de noodrand van Schiedam wordt al jaren geklaagd door inwoners over hinder van het vliegverkeer.

Via de procedures van de Luchtvaartnota, de Luchtruimherziening en het nieuwe Luchthavenbesluit wordt door Schiedam ingezet op onder andere vermindering van de nachtvluchten, dagranden, extra handhavingspunten en mogelijke verbetering van de vliegroutes.

Transavia heeft het Rotterdamse vliegveld als thuisbasis, maar start het netwerk voorlopig langzaam op vanaf Schiphol met bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal.

De lockdown zorgde ervoor dat Transavia de afgelopen tijd alle vluchten moest annuleren, maar vanaf nu wordt elke week bekeken of er nieuwe bestemmingen kunnen worden toevoegen aan de huidige zes.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “SCHIEDAM IS GEWAARSCHUWD: TRANSAVIA HERVAT VLUCHTEN

 1. Prima dat er weer gevlogen wordt hou echter wel rekening met de bewoonde wereld 🌍 ) beperk de vluchten in de ochtend en zeker de avond vluchten UITBTEIDING ISNOT DONE!!!!
  Zorg dat we er geen overlast van hebben, en herrie..
  bewoner Vlinderhoven Schiedam Spaland

 2. Schandalig dat er weer ‘gewoon’ gevlogen gaat worden terwijl er nota bene enkele maanden geleden duidelijk een standpunt werd in genomen tegen de groeiende geluidsoverlast van Rotterdam airport. De politiek heeft een extreem kort geheugen. Stoppen met deze idiote voornemens, denk eindelijk eens een keer aan omwonenden!

 3. Dit soort narcisten houdt je altijd.
  Zeiken om te zeiken en zeuren om te zeuren.
  Gelukkig heeft de minster in haar nieuwe Luchtvaart nota ruimte gecreëerd voor meer vluchten op RTM. Hoe meer hoe beter. Als er wat te zeiken is? Zoek een toilet.

 4. Toen Schiedam noord nog weiland was lag 16-hoven er al dus toen je daar ging wonen kon je weten dat er overlast zou zijn.

 5. Ik snap niet waar men zich druk overmaakt: als je echt last hebt van vliegtuigen, waarom ga je dan in Schiedam Noord wonen? Inderdaad het vliegveld lag er al heel lang voordat er huizen stonden.

 6. Al die azijn zeikers, je wist van tevoren dat er vliegtuigen over vliegen voor je de huurcontract tekende, dus niet achteraf gaan zeuren…

  1. Als grote aantallen bewoners klagen, mag verondersteld worden dat er veel lawaai is. Dat heet opkomen voor je rechten. Mensen die ongenuanceerd een mening over een ánder hebben…..dát zijn pas zeikers… Al dan niet met azijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *