Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM INVESTEERT IN ISLAMISTISCHE BASISSCHOOL

SCHIEDAM- De Stichting Islamitisch College (SIC) krijgt 124.400 euro van de gemeente Schiedam voor de aanschaf van nieuw schoolmeubilair en een nieuw onderwijsleerpakket (OLP) voor basisschool Ababil in Nieuwland.

Door het bestuur van de SIC is een verzoek gedaan voor uitbreiding van het huidige OLP . De ingediende aanvraag voldoet aan de vereisten en zal daarom door de gemeente worden gehonoreerd. Het gaat om een investering van 67.600. De school is nu nog ingericht voor 17 groepen OLP. Volgens de 1 oktober 2018-telling heeft Ababil recht op 26 groepen OLP.

Het SIC krijgt ook 56.800 euro voor uitbreiding van het meubilair van Ababil. De school is ingericht met meubilair voor 15 groepen. Op basis van het aantal leerlingen heeft de school recht meubilair voor 23 groepen. Uitbreiding met 8 groepen meubilair wordt gezien als noodzakelijk.

In maart 2015 ontving de SIC een bedrag van 800.000 euro van de gemeente om de voormalige technische school aan de Nieuwe Damlaan te betrekken. De gemeente heeft toen ook het eigendom van het schoolgebouw met het bijbehorend terrein overgedragen aan de SIC.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “SCHIEDAM INVESTEERT IN ISLAMISTISCHE BASISSCHOOL

 1. In een buurt die toch al problematisch is (soort parallelle samenleving die zich afkeert van de Nederlandse samenleving) is deze school bepaald geen goed idee. Hele generaties worden met kwalijke conservatieve ideeën grootgebracht. Zo integreren Nederlandse moslims nooit.

 2. Ik ben van mening dat dit tegendraads werkt voor de gewenste integratie van het regeringsbeleid en dus zéér ongewenst (zacht uitgedrukt).

 3. De gemeenteraad schiedam incl burgemeester moeten zich eens achter de oren krabben en zich afvragen hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat zij in die raad zetelen.
  Als je getto vorming en afscheiding in de hand wil helpen moet je zo door gaan
  Ik vraag me af krijgen jullie hier geld voor?
  Dit is ook goed beleid als je schiedam naar de kloten wilt helpen.

 4. Een school in NL waar een op het raam afgebeelde slang Salaam zegt in plaats van SIsss. Is een teneergang van de NL samenleving. Die kinderen daar zouden zich moeten mengen binnen het NL onderwijs. Onvoorstelbaar dat de gemeente hier zo een bedrag aan subsidie aan geeft. Daarbij zien we hoer steeds vaker de Nikab en Boerka door de Hoogstraat lopen. Of zelfs bestuurders van een auto met Nikab. En dan nog al die toeteraars waartegen niks gedaan wordt.
  Investeer liever in integratie en handhaven van die doelgroep binnen je gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *