Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HOUDT VAST AAN PASJESSYSTEEM AFVALCONTAINERS

SCHIEDAM- Irado en de gemeente Schiedam zetten stug door met het beleid van ondergrondse afvalcontainers met pasjessysteem. Zeker nu een experiment met containers zonder pasjes is mislukt. Afvalverwerker Irado heeft inmiddels een aanbestedingstraject afgerond voor de aanschaf van een reeks nieuwe containers. Dat alles laat wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) weten.

De aanbesteding is bedoeld ter vervanging van afgeschreven containers. Vanuit de gemeenteraad klinkt kritiek: “Zo oud zijn die containers toch nog niet?” Ooijevaar schiet in de verdediging: “Let wel, de uitvoerende partij daarvoor is Irado. Irado is het uitvoeringstraject gestart.”

Het experiment met het openstellen (gebruik zonder pas) van afvalcontainers rond het van ‘T Hoffplein in Schiedam-Oost heeft niet gezorgd voor minder bijplaatsingen. Er zijn zelfs meer vuilniszakken naast de pasvrije containers geplaatst. Ooijevaar: “Maar het aantal legingen is gigantisch toegenomen. Kortom, er is meer afval bijgekomen. Vermoedelijk van bedrijven. We hebben geconstateerd dat dit niet de oplossing is. Deze containers krijgen ook weer een toegang met pasjes. Dus we gaan door met het beleid zoals we dat in de rest van Oost en overigens in heel Schiedam ook doen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM HOUDT VAST AAN PASJESSYSTEEM AFVALCONTAINERS

  1. In Schiedam noord worden de containers niet of nauwelijks gereinigd. De containers zijn regelmatig te smerig om aan te raken het stink er verschrikkelijk en er zwermen in de zomer heel veel vliegen rond ook in de container bak als je die opent. Met Regen Scant het pasje vaak niet. Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *