Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HOUDT VAST AAN NIEUWE AFVALINZAMELING

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam houdt vast aan de ingeslagen weg van afvalinzameling. Dit zou gunstig zijn voor het milieu en de portemonnee, meent het stadsbestuur.

Vorige maand berichtten diverse media over de keuze voor nascheiding van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken(PMD) van gemeenten in de omgeving van Schiedam. Dit bericht riep bij diverse politieke partijen en inwoners van Schiedam vragen op. Schiedam koos immers in december 2018 voor veel meer bronscheiding van PMD in de laagbouw.

Het omgekeerd inzamelen in de laagbouw, waarvoor Schiedam heeft gekozen, zoo zorgen voor een betere afvalscheiding én tegen lagere kosten. Deze voordelen vindt het gemeentebestuur opwegen tegen de
gevraagde inspanning van inwoners. Voor de hoge flatgebouwen onderzoekt de gemeente momenteel of meer bronscheiding van PMD nut heeft. Rond de zomer presenteren burgemeester en wethouders een plan voor afvalscheiding in de hoogbouw.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *