Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HOOPVOL: SAMENWERKING STROOMOPWAARTS EN SCHULDENLAB

SCHIEDAM- Op het stadskantoor van Schiedam kijkt men uit naar de uitkomsten van een onderzoek naar een eventuele samenwerking van Stroomopwaarts met SchuldenlabNL. Het onderzoek is gericht op de mogelijkheden tot samenwerking. Dit is in mei gepresenteerd aan het regionaal bestuurlijk overleg (RBO). Naar aanleiding van het onderzoek heeft het RBO aangegeven veel mogelijkheden te zien rondom de werkwijze van Collectief Schuldregelen.

Het RBO heeft Stroomopwaarts verzocht een businesscase op te stellen waarbij naast het kostenaspect, ook de baten kant van de werkwijze inzichtelijk wordt gemaakt. Op basis van de businesscase zal vervolgens een gedegen keus gemaakt kunnen worden voopr de samenwerking met SchuldenlabNL.

Het stadsbestuur van Schiedam laat de gemeenteraad weten hiermee al intensief bezig te zijn. Men zal de raad informeren als er verdere ontwikkelingen plaatsvinden.

Het Schuldenlab is een nieuwe methode die al langer wordt toegepast in de gemeente Den Haag, waarbij de gemeente niet langer vooraf een akkoord hoeft te bereiken over een afbetalingsregeling voor de mensen met schulden. Deze aanpak zou Den Haag jaarlijks alleen al 84.000 brieven besparen, want per schuldeiser werden voorheen gemiddeld vier brieven heen en weer gestuurd en heeft iemand gemiddeld bij vijftien verschillende bedrijven of instanties een schuld uitstaan. Dankzij het Schuldenlab zijn nog maar 32 dagen nodig om alle afbetalingsregelingen met schuldeisers rond te krijgen. Voorheen was dat ruim 300 dagen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *