WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM HOOPT KOSTEN ASIELZOEKERS OEKRAÏNE TE VERHALEN’

SCHIEDAM- De kosten voor de opvang van asielzoekers uit de Oekraïne zullen geadresseerd worden aan het adres van het Ministerie van Financiën. Dat bezweert de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA). ‘Op dit moment wordt dit vraagstuk verder uitgewerkt; er zal op korte termijn helderheid over komen’, aldus Lamers.

Momenteel komt de stroom asielzoekers vanuit de Oekraïne op gang. Er wordt rekening gehouden met een grote toestroom naar Nederland. Landelijk wordt een eerste acute noodopvang voorbereid voor 2.000 Oekraïense asielzoekers. Deze eerste opvang wordt verzorgd door de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Ede en Zaanstad.

Over 2 weken zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het is dan aan de kiezers om te bepalen of nog meer asielzoekers gewenst zijn. De partij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS, Lijst 10) is op dit punt al 4 jaar zeer uitgesproken.
De regio Rijnmond genoot afgelopen december nog in Den Haag de voorkeur om hier de gedwongen huisvesting op te leggen (‘Daarbij wordt voorbijgegaan aan de reguliere besluitvormingsprocessen’), omdat eerder bereidwilligheid is getoond bij het meewerken aan de toewijzing van huisvesting aan vluchtelingen. Het kabinet schreef letterlijk: ‘ Wij komen specifiek tot uw regio gezien het feit dat de aard en omvang van de instroom hebben geleid tot een acute noodsituatie van meer dan plaatselijke betekenis. Bovendien bent u al langere tijd met het COA in gesprek over het kleinschalig opvangen van statushouders (vluchtelingen, red.). De omvang van uw regio en de kleinschalige mogelijkheden voor opvang die u voor zich ziet, geven ons het vertrouwen dat u (wellicht vooruitlopend hierop) ook voor de opvang van asielzoekers een rol kunt en wilt spelen. We vernemen graag op korte termijn de locaties waar deze opvang zal plaatsvinden en wanneer deze operationeel zullen zijn’, aldus de toenmalige demissionaire bewindslieden Kajsa Ollongren (D66) en Ankie Broekers-Knol (VVD).

12 reacties op “‘SCHIEDAM HOOPT KOSTEN ASIELZOEKERS OEKRAÏNE TE VERHALEN’

  1. Dat maakt natuurlijk geen flikker uit, uiteindelijk betaalt de werkende burger het middels belastingheffingen.

    1. Ze willen deugen. Maar deugen is niet iets om trots op te zijn…..Deugen is blind meelopen met de meute en denken dat jouw mening ook de enige echte waarheid is. Loop je niet mee met de deugers moet je worden buitengesloten en erger…..

  2. Gelukzoekers durft men niet aan. Ze zijn veels te bang om aangeklaagd te worden voor discriminatie. Dat is namelijk een van de eerste woorden welke men leert bij de binnenkomst hier in Nederland.

  3. Opvallend is wel het verschil in samenstelling, vrouwen en kinderen eerst i.p.v mannen eerst zoals bij onze moslim broeders.

    1. Ik vind dat onze volledige overheid zich moet schamen om zich zo klakkeloos achter die wodkaracisten te scharen Hans. Oekraïne zou niet bij de EU komen, maar nu ze die Russen op de kast hebben gejaagd is ineens alles mogelijk. Het COA zit al met een stramme plasser op al die vluchtelingen te wachten, (big business trouwens), en straks worden ze ook nog voorgedragen voor een NAVO lidmaatschap. Oektaïne heeft nog nooit buitenlanders geholpen, sterker nog, op tv waren beelden te zien dat ze Afrikaanse studenten uit de trein naar de vrijheid rukten. En die kutmentaliteit willen we nu hier hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *