Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HEEFT WEER VERGUNNING COFFEESHOP BESCHIKBAAR

SCHIEDAM- Opnieuw maakt de gemeente Schiedam bekend welgeteld één vergunning te kunnen vergeven voor een nieuw te openen coffeeshop. Geïnteresseerden kunnen meedingen naar de vergunning door een aanvraag in te dient binnen vier weken gerekend vanaf 22 februari. De geldigheidsduur van de exploitatievergunning bedraagt maximaal 5 jaar.

In het verleden veroorzaakte eenzelfde procedure onrust in meerdere wijken toe gegadigden bekend maakten op welke locaties zij hun eventuele coffeeshop wilden vestigen. Om nieuwe onrust te voorkomen heeft de gemeente inmiddels een locatiekaart gepresenteerd waarop wordt aangegeven waar vooral geen nieuwe coffeeshop wordt toegestaan. De kaart is onderdeel van de huidige procedure om de nu beschikbare coffeeshopvergunning uit te kunnen geven.

In 2019 werden in totaal vijftien plannen ingediend voor het binnenhalen van een vergunning voor een vierde coffeeshop in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

15 reacties op “SCHIEDAM HEEFT WEER VERGUNNING COFFEESHOP BESCHIKBAAR

  1. Vind het al heel bijzonder dat coffeeshops in deze tijd open zijn.
   Is het faciliteren van illegale genotsmiddelen belangrijker dan middenstanders die geen illegale zooi verkopen. Als ik hard voorbij dit soort tenten loop (i.v.m. de stank) zie ik meer klanten dan bij de Dirk.
   Misschien een idee om in restaurants spacecake te gaan verkopen, dan mogen ze wel open van Huilie Cor.

    1. Beste Mark,
     Ik leef onder een stenen huis met dak, dat terzijde.
     Coffeeshops kunnen onder strenge voorwaarden wiet en hasj verkopen. Zij worden daarvoor niet strafrechtelijk vervolgd. Dit is de essentie van het gedoogbeleid. Ook vervolgt het Openbaar Ministerie personen niet als zij kleine hoeveelheden softdrugs bezitten.

     Zoals je kan lezen, is het een GEDOOGBELEID, dat betekend niet dat het legaal is. Indien nodig kan er strafrechtelijk tegen worden opgetreden.

     1. Bij deze nog wat extra info, als je er interesse in hebt.
      Wat betekent gedogen?
      Gedogen is het bewust niet vervolgen van bepaalde strafbare handelingen. In de Opiumwet staat dat de verkoop van softdrugs verboden is. Besloten is echter dat politie en justitie niet hoeven te vervolgen als een coffeeshops zich aan bepaalde voorwaarden houden. Als de coffeeshop zich aan de gedoogregels houdt, dan wordt de coffeeshop daar niet voor vervolgd en gestraft. De verkoop is daarmee vrij. Zo kan iets wat verboden is toch plaatsvinden. Dat noemen we gedogen.

      Opportuniteitsbeginsel
      In het Nederlandse strafrecht is het zogenaamde opportuniteitsbeginsel opgenomen. Dit beginsel houdt in dat afgezien kan worden van vervolging en straf, als daarmee een hoger belang gediend wordt. Bijvoorbeeld de volksgezondheid. De hoogste officieren van justitie (de procureurs-generaal) kunnen hiertoe besluiten. Wat betreft de Opiumwet hebben de hoogste officieren van justitie richtlijnen vastgesteld over hoe de Opiumwet toegepast moet worden. In de richtlijnen staat welke zaken wel en welke niet door de politie moeten worden vervolgd.

      Richtlijnen
      In de richtlijnen staat dat verkoop van cannabis in coffeeshops onder bepaalde voorwaarden niet vervolgd hoeft te worden. Politie en justitie grijpen dus niet in. Deze voorwaarden zijn:

      Geen reclame maken (voor cannabis of voor de coffeeshop).
      Geen verkoop van meer dan 5 gram per dag per persoon.
      Geen toegang en verkoop aan personen onder de 18 jaar.
      Geen harddrugs aanwezig in de coffeeshop.
      Geen voorraad groter dan 500 gram aanwezig in de coffeeshop.
      Geen toegang voor en verkoop aan anderen dan ingezetenen van Nederland.
      Volgens de wet is het dus nog steeds verboden, maar volgens de richtlijnen over hoe de wet toegepast moet worden is het toegestaan. Het komt dus neer op een besluit om iets wat verboden is onder bepaalde voorwaarden niet te vervolgen. Dat heet gedogen. Gedogen is dus eigenlijk een beleid waarbij niet vervolgd wordt. Uiteraard kunnen de procureurs-generaal een dergelijk beleid niet voeren zonder dat daar maatschappelijk draagvlak voor bestaat. Overigens kan een officier justitie bij een bepaalde zaak besluiten om af te wijken van de richtlijnen en zich beroepen op de wet.

 1. Een goeie locatie lijk mij op het stadshuis plein is ook gelijk handhaving aanwezig , maar eigenlijk is het te gek voor woorden om in deze tijd daar over te praten terwijl alle horeca ondernemers op hun gat liggen en coffeeshops open zijn, maar ja denken blijft moeilijk.

 2. Als je het niet doogt krijg je dus illegale dealers op straat en die zijn heel vindingrijk, kijk naar de eerste lockdown hele rijen voor de shops. Beter de shops open laten als de illigale weet dealers op straat waardoor criminaliteit nog erger wordt als dat het als is.

  1. Ja hoor, nou Al Kapoontje nog en we zijn weer bij de drooglegging. Iets meer bevoegdheden op straat en minder papierwerk voor onze agentjes, minder linkse rechters en stoppen met gratis verstrekken van advocaten aan onze boefjes zou een hoop oplossen. Wat mag dat mag en wat niet mag, mag dus niet. Lijkt me een duidelijk verhaal. Als die hasjkoppen (de eindgebruikers) nou eens even gaan douchen krijgen ze misschien ook nog een baantje, hebben ze ook geen tijd meer voor die ongein. Ik geloof dat ze op de Filippijnen een snoeihard beleid voeren aangaande drugsdealers. Zijn we hier mooi te links voor.

 3. Ondanks dat ik tegen alle soorten van drugs ben, ben ik niet tegen deze coffeeshops. Op deze manier kan het gereguleerd worden. Beter dan bontkraagjes/ n.a.t.o.s. die op scootertjes mensen lastigvallen en woekerprijzen vragen.

  Het bevreemd mij dat middenstanders die hun hele toko de vernieling in zien gaan, terwijl deze een legaal product verkopen, niet open mogen.
  Maar je oppert wel een geniaal idee;
  Met hele rijen voor winkels gaan staan, uiteraard met voldoende afstand. Ik ga een scooter aanschaffen en ga illegaal spijkerbroeken, potten en pannen etcetera verkopen op straat.
  Misschien word dan ook wel gedoogd dat winkels open gaan.

 4. er word zeker ook gedoogd in nieuwland waar om iedere lantaarnpaal een plakket van DENK omheen staat, eigenlijk schandalig dat daar van andere clubs niets te vinden is, mooi Nederland naar de klote.

 5. I.d.d. links zal uiterst tevreden zijn.
  Echt ongelofelijk wat daar aan zooi hangt, elke (lantaarnpaal) letterlijk voorzien van een poster.
  Een andere partij heeft geen ruimte meer om posters te bevestigen.

  Waar komt dat geld en de tijd vandaan om dat op te hangen?
  Dit heeft niets met campagne voeren te maken, dit is indoctrinatie vanuit Ankara betaald door Erdogan.
  Verbaasd me wel dat het in het Nederlands geschreven is. Zal over 4 jaar anders zijn.
  Wie gaat die troep over 3 weken opruimen?
  Vraag me af of het op deze manier toegestaan is om campagne te voeren, dit is pure provocatie.

  Ik heb sterk het vermoeden dat als het een bord van de SGP of PVV zou zijn, deze geen lang leven behouden zou zijn.

  1. Het is ook geen prestatie en nutteloos om denk biljetten in Nieuwland te hangen, de meesten daar zitten toch al in die club. Het zou slimmer van ze zijn om zieltjes te winnen in de Oranjebuurt of de Warande, daar ligt nog een uitdaging voor ze. Maar ja, Denk en nadenken zijn blijkbaar twee verschillende dingen.

 6. Hahaha Martin,

  Het doet mij genoegen dat ik je op een uitstekend idee heb gebracht. Ik snap je punt ….. Middenstanders worden keihard geraakt en het is ook niet te rijmen.
  Maar ja we hebben helaas te maken met criminelen die schijt aan alles en iedereen hebben en altijd wel een manier vinden om te verkopen. Als iemand verslaafd is aan een genotsmiddel zal het er alles aan doen om in het bezit te komen van dit middel. Dus visuele cirkel zeg maar……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *