Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM HEEFT TWEE ZWEMBADEN NODIG’

SCHIEDAM- Zo’n 600 inwoners van Schiedam zijn van mening dat de jeneverstad twee zwembaden nodig heeft en dat het gemeentebestuur zich niet moet richten op één zwembad in Schiedam-Groenoord. De bijna 600 hebben allemaal de een online petitie getekend om zwembad Zuid open te houden.

De ondertekenaars van de petitie roepen het gemeentebestuur op om, ondanks financieel onzekere tijden, te kiezen voor veiligheid van hun kinderen en een plan uit te werken voor twee zwembaden in Schiedam en de Vrienden van Zwembad Zuid hierbij te betrekken.

Voorgerekend wordt dat Nederland heeft ruim 17 miljoen inwoners en ruim 700 openbare zwembaden heeft. Dat is gemiddeld 1 zwembad per 25.000 inwoners. Schiedam heeft bijna 80.000 inwoners. Tegelijk stellen de ondertekenaars dat de afstand van Schiedam-Zuid naar Schiedam-Groenoord voor veel kinderen te groot is. Terwijl zwemles zou bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van kinderen.

Ook tekenen? Klik HIER.

4 reacties op “‘SCHIEDAM HEEFT TWEE ZWEMBADEN NODIG’

  1. “Schiedam heeft twee zwembaden nodig.” Volkomen mee eens. In ons landje vol met havens, vijvers, grachten, de kust, etc. is het topprioriteit dat men zelfredzaam is in het water. Iedereen moet kunnen zwemmen.

  2. Ze hadden het buitenbad van vroeger nooit weg moeten doen dat was een pareltje van Schiedam had gewoon een uitschuifbaar dak geplaatst moeten worden hadden er nog vele Schiedamse generaties van kunnen genieten. Zowel van recreatie zwemmen als les zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *