Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HEEFT HERINRICHTING HOOGSTRAAT ONDERSCHAT

SCHIEDAM- De gemeente heeft de ramingen en de complexiteit onderschat van de herinrichting van de Hoogstraat. Dat bekent het stadsbestuur in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad over de aanbesteding. Vaststaat dat de overschrijding (uitgaande van de laagste inschrijver) ten opzichte van de ramingen ongeveer 40% was. Vanavond vergadert de raad over het aangepaste plan met de Hoogstraat.

De positieve ervaringen met het omgevingsmanagement bij het project Lange Haven is vertaald naar de opgave van Hoogstraat Plus. Dit vraagt om een plan van de uitvoerder om bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie tijdens de uitvoering te garanderen. In de ramingen werd hier ook rekening mee gehouden. Het viel echter op dat alle inschrijvers fors hogere kosten rekenden dan waren geraamd. Om die reden is bij de onafhankelijke beoordeling van de inschrijvingen voor dit onderdeel extra aandacht geweest.

De herinrichting van de Hoogstraat gaat in afgeslankte vorm door, waarbij het vernieuwen van de verlichting voorop staat. Dit betekent dat de Hoogstraat hersteld wordt met de bestaande stenen. De verlichting wordt vernieuwd met historisch ogende gevelverlichting. Onnodige bekabeling wordt opgeruimd en waar nodig worden de spankabels voor de feestverlichting vervangen. Dit alles laat de gemeente weten op de eigen website.

In november 2019 startte de openbare aanbesteding voor de herinrichting. Deze aanbesteding ging niet door, omdat de biedingen hoger waren dan de gemeente had verwacht. In de afgelopen maanden is onderzocht hoe de ambities zoveel mogelijk kunnen worden waargemaakt binnen het projectbudget van 2,2 miljoen euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *