RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM HEEFT GEEN PROBLEMEN MET AFVALTOERISME’

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam geeft aan amper problemen met afvaltoerisme te hebben. De Rotterdamse wethouder Vincent Karremans (VVD) krijgt dat te horen vanuit de jeneverstad tijdens het ambtelijk overleg tussen verscheidene grensgemeenten over de aanpak van afvaltoerisme. ‘In Schiedam worden meer problemen met illegale bewoning en dito afvaloverlast ervaren en de gemeente wil hier graag kennis over uitwisselen’, aldus Karremans.

De coalitiepartijen in Schiedam hebben aangekondigd een proef te willen waarbij wordt gestopt met het gebruik van de afvalcontainerpassen. Ook willen ze dat huisraad (grofvuil) sneller op afspraak wordt opgehaald.

Een experiment met pasjesvrije containers stond in november 2020 al in de plannen van het vorige stadsbestuur in de strijd tegen grofvuildumpers. Een ander idee van die lijst, het uitdelen van afvalpassen voor arbeidsmigranten via de uitzendbureaus, is al in praktijk gebracht.

In de strijd tegen vuildumpers in Schiedam-Oost zijn in 2018 meertalige informatiesets overhandigd met daarin heldere informatie hoe afval aan te bieden. De gemeente heeft ook afspraken gemaakt met uitzendbureaus die panden in Oost beheren. De bewoners kregen toegangspassen voor de afvalcontainers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *