Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HANDELT JUIST BIJ HERPLANT BOMEN A4

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft zich aan de wet gehouden, bij de herplant van vierduizend bomen rond de A4. Dat oordeelt de Raad van State in het hoger beroep van Stichting Batavier. De stichting  is naar de hoogste rechter gestapt, omdat men niet te spreken is over de omvang van de nieuwe bomen en de procedure rond de herplant. De stichting vindt dat Schiedam onvoldoende werk maakt van de herplant door Rijkswaterstaat.

De hoogste rechter heeft zich in zijn uitspraak beperkt tot de procedure. Het gemeentebestuur van Schiedam heeft volgens de Raad van State volgens de wet gehandeld door niet tot handhaving van de vergunning over te gaan toen Batavier daar eind 2014 om vroeg.

Met de uispraak volgt de Raad van State het stadsbestuur van Schiedam, dat ook bij de Rechtbank Rotterdam gelijk kreeg. Slechts op een ondergeschikt onderdeel werd het beroep gegrond verklaard. De Raad van State was van mening dat in tegenstelling tot de gemeente Schiedam en de Rechtbank Rotterdam de Stichting Boombehoud Vlaardingen wel belanghebbende was in de procedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *