RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HALVEERT PARKEERRUIMTE KORTE HAVEN

SCHIEDAM-  Het aantal parkeerplekken op de Korte Haven in Schiedam wordt bijna gehalveerd.  Van de ongeveer vijftig parkeervakken blijven er nog zo’n dertig over in dit deel van de historische binnenstad. Dat blijkt uit een presentatie van de plannen tijdens een eerste bewonersavond over de Korte Haven.

Bij de bewonersavond waren ongeveer 35 omwonenden aanwezig. Nadat de aanwezigen verwelkomd waren en de projectteamleden voorgesteld, is er een presentatie gegeven over het inrichtingsvoorstel. Na deze presentatie konden de aanwezigen vragen stellen en reacties op het inrichtingsvoorstel geven. De reacties worden meegenomen in de uitwerking van het schetsontwerp.
Gemeenteraadslid Andreas Rose  (GBS) maakt zich al langer druk over het verdwijnen van parkeervakken in de binnenstad. In het voorjaar verdwenen vakken in de Ooievaarsteeg na de herbestrating ten behoeve van de nieuwe Ooievaarsbrug. De verdwenen parkeerruimte zou worden gecompenseerd  in de Sint Anna Zusterstraat, zo werd Rose duidelijk gemaakt.

Vorig jaar april werd een nieuw parkeerterrein opgeleverd in de Westmolenstraat. Op dit nieuwe terrein is plaats voor zeventig auto’s. De parkeerplaats is aangelegd ter compensatie voor het vervallen van zo’n negentig parkeervakken aan de Lange Haven.

Wethouder Marcel Houtkamp (D66) streeft naar een autoluwe en zo mogelijk autovrije binnenstad. Dit zou goed zijn voor de leefbaarheid, verkeersveiligheid en ontwikkelingskracht van het centrum.

Houtkamp (D66) komt in het najaar met het al meermaals aangekondigde Uitvoeringsprogramma Parkeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *