Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HAALT STEKKER UIT ONDERNEMERSFONDS VIJFSLUIZEN

SCHIEDAM- De Stichting Ondernemersfonds Vijfsluizen wordt door de gemeente Schiedam niet langer gezien als representatief voor de bedrijven aldaar. Oorzaak is de in december uitgevoerde draagvlakmeting naar de bedrijveninvesteringszone (BIZ) op bedrijventrein Vijfsluizen. De draagvlakmeting pakte negatief uit voor de BIZ in dit deel van de stad. De beschikbare subsidie van de gemeente is ingetrokken.

De draagvlakmeting is in december door de gemeente uitgevoerd. Als de meerderheid (twee derde deel van de stemmers) vóór de BIZ zou hebben gestemd, dan zou deze voor vijf jaar gelden. Aangezien de BIZ het niet heeft gehaald is de Stichting dan ook niet representatief. De Stichting is opgericht om de financiën te beheren en uitvoering te geven aan het vooraf vastgestelde BIZ-plan.

De ondernemers op bedrijventrein Vijfsluizen tekenen in het verleden nog enthousiast voor een verlening van hun BIZ.

In de binnenstad van Schiedam keerde eerder dit jaar een meerderheid zich eveneens tegen een nog op te richten BIZ. Er bleken net niet voldoende positieve stemmen.

Een BIZ is een afgebakend gebied, waarbinnen ondernemers gezamenlijk investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *