Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM-GROENOORD KAN NIET ACHTERBLIJVEN BIJ AARDGASVERBOD’

SCHIEDAM- De fractievoorzitter van Progressief Schiedam (PS) weet het zeker: ‘Uiteindelijk gaat Nederland van het aardgas af. Dat is dan een aardgasverbod voor heel Nederland. Ik kan mij niet indenken dat Groenoord dan achterblijft.’ Met die woorden wordt gereageerd door de voorman van PS op de schriftelijke vragen van de OuderenPartij Schiedam (OPS). De fractie van de OPS vreest voor het doordrukken van het aardgasverbod in de wijk Groenoord.

Oud D66-wethouder Marcel Houtkamp mengt zich in de discussie. Houtkamp: ‘Dat gaat toch echt alleen maar door als iedereen schadeloos wordt gesteld en er geen meerkosten zijn. En of dat na deze C-crisis nog gaat lukken? Een pas op de plaats zou niet verkeerd zijn. Aardgas is ook elders te koop, toch?’

René Karens, voorman van GroenLinks (GL) in Schiedam, vindt dat sprake is van ‘politieke diarree’, wanneer vragen worden gesteld over het doordrukken van het aardgasverbod tijdens de lockdown.  

De vragen van de OPS aan het stadsbestuur gaan over verhuurder Woonplus, die een consortium heeft geselecteerd voor de ontwikkeling: Groenoord van Gas los. Het stoort de OPS dat dit bovendien gebeurt tijdens de lockdown, waarbij zou zijn afgesproken om terughoudend te zijn met het bedrijven van politiek.

Verhuurder Woonplus wil al hun huurwoningen in Groenoord aansluiten op het restwarmtenet van Eneco. Volgens eerste berekeningen van de Groenoord Belangen Groep zullen de huren in Groenoord daardoor stijgen met 105 euro per maand. De gemeente had het eerder over een lastenstijging voor huurders van ongeveer 27 euro per maand. Huiseigenaren moeten hiervoor een extra lening afsluiten van 15.600 euro, zo liet de gemeente al eens weten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘SCHIEDAM-GROENOORD KAN NIET ACHTERBLIJVEN BIJ AARDGASVERBOD’

  1. Ik heb nog nooit zo iets mafs gehoord. Twee van die mavo’ers die mijn geld uit gaan geven aan iets wat echt niet gaat werken. Horen bij de club GroenLinks en bij VVD. Wat een mafkezen zeg, rot op met dat idee.

  2. Grenzeloos smerig soort opportunisme. Het zou normaal moeten zijn om tijdens uitschakeling van grondrechten alleen de allernoodzakelijkste besluiten te nemen. Wat we hier zien is het er eens lekker van nemen nu er geen wrijving is; de virtuele dictatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *