Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM-GROENOORD GAAT VAN AARDGAS

SCHIEDAM- De Schiedamse gemeenteraad heeft ingestemd met de aanleg van een warmtenet voor Groenoord. Met dit besluit kiest de Schiedamse raad er als een van de eersten in Nederland voor een bestaande wijk aardgasvrij te maken. Donderdag vindt de ondertekening plaats van de contracten met Woonplus en Eneco.

Gehoopt wordt dat ook de eigenwoningbezitters in Groenoord zullen aansluiten op het warmtenet van Eneco. Daarvoor moet dan wel een extra hypotheek worden afgesloten (rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden. Dertien Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Groenoord hebben al aangegeven geen aansluiting op het warmtenet te willen, waaronder: het Bachplein met vijf grote flats, Subertplein en de drie Z-flats.

Vanuit de Provincie is tot gistermiddag druk uitgeoefend op de Schiedamse politiek om vooral in te stemmen met de plannen om de wijk van het aardgasnet te halen. De gedeputeerden Berend Potjer (GroenLinks) en Jeanette Baljeu (VVD) hielden de wethouders (en partijgenoten) Jeroen Ooijevaar (Groenlinks) en Fahid Minhas (VVD) voor, dat een ‘nee’ weleens gevolgen zou kunnen hebben voor de 6 miljoen euro subsidie voor het project. In totaal gaat een aardgasvrij Groenoord 120 miljoen euro kosten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “SCHIEDAM-GROENOORD GAAT VAN AARDGAS

  1. Schandalig, schofterig gewoon doordrammen. En ja dan heb je 2 wethouders uit Schiedam waar de integriteit ook een grote vraagtekens hebben. Want Ooievaar is een wethouder die totaal geen verstand heeft van regeren van een stad en Minhas is weer zo’n VVD crimineel die schijt heeft aan alles en iedereen, natuurlijk hebben ze de gemeenteraad overtuigd dat ze die 6 miljoen moeten cashen. Ik woon in een huurflatje wordt me gewoon verplicht, dus weet een vette huurverhoging. Nou kan ik dadelijk mijn biezen pakken met mijn kids kunnen ze de vluchtelingen plaatsen die ze zo dringend huisvesting moeten geven.

  2. Hopelijk blijven de VvE’s standvastig totdat duidelijk is wat het hele plan omvat en qua kosten.
    De afweging moet wel eerlijk gemaakt kunnen worden en niet onder dwang.

  3. Van het gas los. We gaan straks allemaal aan het gas. Neem maar een extra hypotheek wordt er gezegd door de gemeente. En dan hebben we het nog niet eens over alle troep in huis. Die wethouder Ooievaar wil ook overal in de stad betaald parkeren. Zo word je langzaam de nek omgedraaid. Mensen onthoud goed welke partijen ons dit aandoen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *