Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM-GORZEN VEILIGHEIDSRISICOGEBIED

SCHIEDAM- De wijk de Gorzen in Schiedam is toegevoegd aan de lijst van veiligheidsrisicogebieden. Daartoe heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) besloten op advies van de politie.

Het aantal wapens dat de politie aantreft is in Schiedam toegenomen, in de periode van april tot en met september 2021. Het aantal (gewapende) geweldsdelicten is wel gedaald, maar het aantal (poging tot) moord/doodslag en zware mishandeling is toegenomen en de intensiteit van het toegepaste geweld is nog steeds zeer ernstig. Zo is er bij twee incidenten daadwerkelijk geschoten, waarbij in één geval een dodelijk slachtoffer is gevallen en bij het andere incident er sprake is van blijvende invaliditeit.

Opvallend feit is dat bijna een derde van deze zware delicten hebben plaatsgevonden in de Gorzen. Ook hebben er negen steekpartijen plaatsgevonden in deze periode, waarbij in zeven gevallen sprake is van fysiek letsel. Van deze steekpartijen hebben er drie plaatsgevonden in de Gorzen.

Het veiligheidsrisicogebied in de Gorzen wordt begrensd door de Hoofdstraat, Havendijk, Hoofdplein, Maasboulevard, Jachthavenlaan, Havendijk, Willemskade, Nieuwe Haven. De genoemde wegen daaronder begrepen, voor zover ze deel uitmaken van de gebiedsbegrenzing.

1 reactie op “SCHIEDAM-GORZEN VEILIGHEIDSRISICOGEBIED

  1. De Gorzen is een wijk waar de wijkagent vanaf mijn prille jeugd (en misschien ook eerder) liever niet kwam. Zo’n man had ook een gezin. Wat er nu al decennia gebeurt aan handeltjes aan de Maasboulevard komt omdat al die boeffies weten dat de politie er nooit een razzia zal houden. Gewoon, Boulevard van alle kanten afsluiten om plm. 22.30, iedereen foulleren, auto’s doorzoeken en er krijgen weer heel wat ,,mensen” gratis kost en inwoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *