Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM-GORZEN HEEFT ZIJN VIER AED’S

SCHIEDAM- De nieuwe Automatische Externe Defibrillators (buurtAED’s) in de Schiedamse wijk de Gorzen kunnen verantwoord worden gebruikt door gecertificeerde vrijwilligers. De wijkagent en wethouder Duncan Ruseler (AOV) hebben de certificaten gisteravond uitgereikt aan de deelnemers. De uitreiking vond plaats in het onderkomen van Senioren Welzijn in de Nieuwe Maasstraat.

Eind januari is de aanschaf van een buurtAED besproken tijdens het wijkoverleg. Op dat moment liep een crowdfunding (inzamelingsactie) voor een eerste AED die komt te hangen aan de Groenlaan. Met hulp van Buurtpreventie is de actie uitgegroeid tot de aanschaf van in totaal vier exemplaren.

Jaarlijks worden zo’n 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp wordt verleend. Hoewel in de regio Rotterdam-Rijnmond, naast de ambulance, ook de brandweer en politie bij reanimaties worden gealarmeerd, lukt het desondanks niet altijd binnen deze eerste en cruciale minuten te arriveren.

Vrijwilligers die zijn aangesloten bij de burgerhulpverlening bij reanimaties, kunnen deze acute hulp in veel gevallen wel bieden.De buurtAED is een project van Philips en de Nederlandse Hartstichting. Het draait om een actie waarbij buurtbewoners zelf geld inzamelen. Binnen de termijn van 30 dagen moet het bedrag voor een AED met buitenkast bijeen zijn gebracht om een korting te krijgen van ruim 900 euro op de aanschafprijs. Na het afronden van de inzameling BuurtAED hangt de buurt de AED aan een muur in hun straat.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *