Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GEWAARSCHUWD: MINDER MATCHES STROOMOPWAARTS

SCHIEDAM- De uitkeringsgerechtigden van Stroomopwaarts matchen in steeds mindere mate met de eisen van de werkgevers. Dat wordt duidelijk uit de beantwoording van vragen vanuit de Schiedamse gemeenteraad. ‘Als gevolg van de uitstroom van de afgelopen periode verandert de samenstelling van de doelgroep. De cliënten met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt blijven in het bestand’, krijgen raadsleden te horen.

Daar waar er sprake is van een plaatsing, is ook zichtbaar dat dit niet altijd leidt tot een langdurige aanstelling, doordat contracten niet worden verlengd. Het maken van een goede, duurzame match is hiermee een uitdaging, vindt men bij Stroomopwaarts.

Om zoveel mogelijk cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt toch te plaatsen bij externe werkgevers wordt de Stroomopwaarts-route verbreed. Sinds januari 2019 is het ook voor niet-schoolverlaters mogelijk deze route te doorlopen. Op dit moment zijn er 39 personen actief binnen de route, waarbij werknemersvaardigheden worden aangeleerd en de kandidaten zoveel mogelijk worden begeleid richting regulier werk, of indien nodig, een werkplek binnen het werkleerbedrijf van Stroomopwaarts.

Daarnaast is Stroomopwaarts dit najaar gestart met een proef om loonkostensubsidie ook toe te kennen aan een bredere doelgroep die niet in staat is zelfstandig het minimumloon te verdienen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAM GEWAARSCHUWD: MINDER MATCHES STROOMOPWAARTS

  1. Van mij mag deze respectloze kut bedrijf failliet gaan geen respect voor de mensen en houden totaal geen rekening mee met zieken mensen

  2. Stroomopwaarts, baanbrekend etc. De slechtste manieren om mensen uit de uitkering aan werk te helpen. Je word gedwongen een baan aan te nemen waar je het niet lang vol gaat kunnen houden. Er wordt totaal geen rekening gehouden met jou behoeftes of opleidingsmogelijkheden. De gemeente Schiedam wilt mensen gewoon zo snel mogelijk uit de uitkering. En waar ze dan terecht komen boeit ze letterlijk niks. Ik ben zoo blij weer in Rotterdam te wonen waar ze wel wat menselijker omgaan met hun inwoners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *