Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GEÏNTERESSEERD IN BETER VERLICHTE FIETSOVERSTEEK

SCHIEDAM- Fietsoversteekplaatsen in Schiedam kunnen een stuk veiliger door het aanbrengen van ledlampjes op of in het wegdek. Dat idee hebben de fracties van Denk en LOS. Ook wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) voelt hier wel wat voor, hoewel hij tot nu toe dacht dat het systeem te duur zou zijn voor Schiedam.

Inmiddels is duidelijk dat in de gemeente Lansingerland twee oversteekplaatsen zijn uitgerust met de extra verlichting in het wegdek. Volgens raadslid Monique Rotteveel (LOS) kost een systeem van zestien lampjes 2.400 euro . Rotteveel: “Het zijn led-lichtjes met een zonnepaneeltje welke knipperen in het donker.”

Ooijevaar: “ De kosten zouden tussen de 10- en de 20-duizend euro zijn. Nu zien we dat het in Lansingerland veel goedkoper kan. Dat heeft te maken met de techniek. Dit zijn niet eens tegeltjes in het wegdek, maar je kunt ze d’r echt op bevestigen. Ze werken op zonnecellen, dus er hoeft geen bekabeling aan gelegd te worden.”

Lansingerland heeft bewust twee locaties ingericht. Een met zonnecellen, maar ook een waar ze wel die bekabeling hebben aangelegd en waar sensoren er voor zorgen dat het aangaat als er fietsers aankomen. Ooijevaar: “En ze zijn nog aan het analyseren welke van de twee uiteindelijk het meeste effectief is.” De wethouder wil de uitkomsten daarvan eerst afwachten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *