Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GEEFT GEEN KRIMP BOMENPLAN A4

SCHIEDAM- Alle criticasters van de herplant van bomen in Park A4 in Schiedam zijn met hun bedenkingen opnieuw aangewezen op de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Schiedam. GroenLinks en Progressief Schiedam betwijfelen de onafhankelijkheid van deze commissie, omdat de commissie al eerder heeft geoordeeld over hun bezwaren. Het gevolg van dit oordeel was een rechtsgang rond het beplantingsplan. De rechter heeft de zaak niet inhoudelijk beoordeeld, maar terugverwezen.

Het omstreden herbeplantingsplan ligt nu in ongewijzigde vorm opnieuw ter inzage. Het stadsbestuur verwacht van de bezwaarschriftencommissie opnieuw een onafhankelijk advies. Er wordt zelfs rekening gehouden met de mogelijkheid dat nieuwe inzichten naar voren komen uit de behandeling van de bezwaarschriften door de bezwaarschriftencommissie over exact hetzelfde plan.

Het college is nog steeds van mening dat het beplantingsplan een kwalitatief hoogwaardig plan is en ziet in de uitspraak van de rechtbank geen reden om dit standpunt te wijzigen. De ter inzage legging van het goedkeuringsbesluit heeft geen schorsende werking van het besluit: de uitvoering van het beplantingsplan zal doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *