Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GAAT ZAND STROOIEN TEGEN VUURWERKVANDALEN

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) is enthousiast over het strooien van zand ter bescherming van speelplaatsjes in Schiedam tegen vuurwerkvandalen. Het kunststofgras bij een aantal speeltuintjes is op die manier intact gebleven tijdens de laatste jaarwisseling . Lamers: “Waarschijnlijk gaan we dat ik de volgende jaarwisselingen herhalen, omdat we daarmee een preventiemiddel creëren dat voorkomt dat het in de brand kan, want kunstgras vervangen is relatief duur. “

Op het Vriendschapsplein in Schiedam-West ging aan het begin van de nieuwjaarsnacht een speeltoestel in vlammen op.

In Spaland waren twee speelplaatsjes met hekken afgezet. Naast deze speelplaatjes hingen twee camera’s in lichtmasten. Behalve de camera’s keken ook omwonenden mee. In de wijk is een Buurt Whatsappgroep actief en bewoners zitten in een meldgroep die rond de jaarwisseling fungeert als extra ogen en oren voor de gemeente. Het resultaat: de speelplaatsjes bleven gespaard. Wel zijn twee vuilnisbakken (alsnog) opgeblazen met zwaar vuurwerk, ondanks afsluitingen.

In heel Schiedam is tijdens de jaarwisseling voor een bedrag van 60.734 euro aan schade geregistreerd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *