WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GAAT OVER OP DIVERSE TALEN

Naast verschillende talen zet de gemeente Schiedam ook pictogrammen in om een breder bereik te hebben. Een fragment uit de video ‘Samenwerken in Schiedam’ .
SCHIEDAM- De gemeente Schiedam gaat in diverse talen informatie verstrekken en zich daarmee aanpassen aan ‘de samenstelling van de bevolking’ . Dat laat het stadsbestuur weten aan de fractie van Denk. De Turkse fractie stelt vast dat ‘grofweg de helft van de Schiedammers een migratieachtergrond heeft. Een deel van deze groep spreekt de Nederlandse taal in mindere mate.’ Het gemeentebestuur laat weten: ‘Dat vraagt van ons als gemeente daarop aan te passen.’

Op de website van de gemeente Schiedam is een vertaalvoorziening opgenomen die de teksten vertaalt in elke gewenste taal. Het gemeentebestuur streeft naar communiceren in begrijpelijk Nederlands (B1 niveau), maar indien de situatie er om vraagt zal er ook in andere talen worden gecommuniceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grofvuil inzameling. Daarnaast zet de gemeente steeds vaker beeldcommunicatie (bijvoorbeeld pictogrammen) in om een breder bereik te hebben.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 gedachten over “SCHIEDAM GAAT OVER OP DIVERSE TALEN

  1. Ik vind dit een volkomen verkeerde beslissing.
    We zijn hier in Nederland en onze overheidsinstanties moeten in het Nederlands met zijn burgers communiceren.
    Als er mensen zijn die het Nederlands niet of onvoldoende beheersen is het in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van deze mensen zelf om zich deze taal eigen te maken.Dat de overheid daarbij de helpende hand biedt is vanzelfsprekend.
    Dat de overheid met hen gaat communiceren in hun taal zal niet helpen om ze er van te overtuigen dat het
    voor henzelf van belang is om Nederlands te leren.
    Verder nog een vraagje : van wie is de kwalificatie “Turkse partij” in uw artikel als het over Denk gaat?
    Is die van Denk zelf,van uw redacteur of van de gemeente

    1. Het is te zot voor woorden. Neem een voorbeeld aan onze Noorderburen, de Denen. Die zijn een stuk strenger, dan dat Nederland is met inburgeringsbeleid.
      Eerst de taal leren en inburgeringcursus met goed gevolg afleggen, dan pas kans op de arbeidsmarkt en andere zaken.

      De landsgrenzen ook beter beveiligd, dan hier, gewoon 100% controle.

  2. dat is schiedam ten voeten uit , alles voor de “buitenlanders”de nederlandase bevolking kan het lazerus krijgen , zeker voor oud schiedammers die terug willen is geen plaats want eerst komen de “buitenlanders”aan de beurt en die krijgen er nog een flinke zak geld bij ook

  3. Denk is DE Turkse partij in Nederland, dat is al erg genoeg. Nog erger is dat een Nederlandse gemeente zijn buitenlandse inwoners in alles faciliteren, dan wil je toch geen Nederlands meer leren, wat is daar nog het nut van. Maar wat is het verschil bij het winkelen in de stad je schrikt tegenwoordig als je iemand Nederlands hoort praten, de gemeente faalt al tientallen jaren. De autochtonen moeten zich maar aanpassen aan de allochtonen, snel Turks invoeren voor alle schoolgaande kinderen zodat zij in ieder geval beter voorbereid zijn op de toekomst in Schiedam, of moeten we nu onze kinderen bijles laten geven in de moskee?

    1. En Denk is alleen maar voor de Turkse gemeenschap.
      We hebben een wet voor gezicht bedekking en wat doet Schiedam, die maken folders en filmpjes met gezicht bedekking.

    2. Dus wij moeten onze kinderen maar turks leren omdat zij het vertikken om Nederlands te leren? de omgekeerde wereld…De turkse ouders moeten zo wijs zijn,om Nederlands te leren,helaas doen ze er geen enkele moeite voor op sommige nagelaten en het is al erg genoeg dat wij aan het verturksen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *