Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GAAT NIEUWLAND VOLBOUWEN: 2.152 NIEUWE WONINGEN

SCHIEDAM- In Schiedam-Nieuwland worden de komende 10 jaar in totaal 2.152 nieuwe woningen gebouwd door de wijk te verdichten. Het gaat daarbij om het gebied ‘Hart van Nieuwland’, gelegen tussen de drie metrostations. De nieuwbouw moet bijdrage aan het oplossen van de woonvraag. De aanpak draagt daarnaast ook bij aan de mogelijkheden om binnen Schiedam en de wijk Nieuwland wooncarrière te kunnen maken.

Door 874 woningen te slopen ontstaat ruimte om de 2.152 nieuwe woningen te bouwen. Van de 2.152 woningen worden er zo’n 1.400 woningen gebouwd binnen de afspraken met Woonplus over herstructurering: Parkweg-Midden, Staatsliedenbuurt, Nolenslaan-Zuid, Nolenslaan-West en Schuttersveld. De overige woningen moeten komen grond van de gemeente of particulieren. De grootste plannen in deze categorie zijn Kethelpoort, Wibautplein en The Miller.

Van de te realiseren woningen vallen er ongeveer 70% in het betaalbare segment (sociaal en middelduur). Daarnaast worden er circa 200 woningen door Woonplus grondig duurzaam gerenoveerd in het projectgebied. Naast door het verdichten de eenzijdige woningvoorraad te doorbreken, is het ook de bedoeling dat de verbindingen vanuit Nieuwland naar de omgeving sterk worden verbeterd. Dit wordt gedaan door enerzijds de huidige wegen fiets- en voetgangersvriendelijke te maken, anderzijds door nieuwe verbindingen naar bijvoorbeeld de binnenstad te realiseren. Hierin zal ook de kwaliteit van de veelal schraal aanvoelende buitenruimte worden meegenomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAM GAAT NIEUWLAND VOLBOUWEN: 2.152 NIEUWE WONINGEN

  1. Hoeveel van deze nieuwe woningen zijn er al gereserveerd voor het COA , vluchtelingenwerk en kansloze pareltjes?
    Als deze woningen uitgewoond zijn, dan zullen ze denkelijk beschikbaar worden voor mijn kleinkinderen, want voornoemde groepen mogen uiteraard niet in een uitgewoonde woning blijven wonen, er is dus licht aan het einde van de tunnel.

  2. 200 woningen ‘grondig duurzaam gerenoveerd’.
    De boilers zijn zo goedkoop ingekocht dat ze binnen no-time defect waren, met kapotte keukenkastjes als gevolg.
    Natuurlijk plaats je als woningbouwvereniging niet de duurste of meest kwalitatieve voorzieningen maar woonplus moet nog overduidelijk het lesje goedkoop is duurkoop leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *