Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM EIST MINIMAAL ÉÉN TANKAUTOSPUIT TIJDENS JAARWISSELING

SCHIEDAM- In de nieuwjaarsnacht heeft Schiedam zich twee uur lang moeten redden zonder brandweer. Burgemeester Cor Lamers (CDA) eist daarom de garantie van de Veiligheidsregio op de structurele aanwezigheid van tenminste een tankspuitauto tijdens de komende jaarwisseling voor gebouwbranden in Schiedam.

Omdat er direct na de jaarwisseling veel inzet van de brandweer nodig was in Rhoon, Rotterdam en Vlaardingen moest er in de hele regio geschoven worden met de beschikbare capaciteit. Dit heeft ertoe geleid dat er in de nieuwjaarsnacht ruim twee uur lang geen restdekking in delen van de regio, waaronder Schiedam aanwezig was. Gezien de risico’s die het ontbreken van restbezetting met zich mee brengt in een stedelijk gebied zoals Schiedam, is het onwenselijk dat deze restbezetting gedurende langere tijd ontbroken heeft, laten burgemeester en wethouders weten.

Aan de directeur van de Veiligheidsregio is meegegeven dat het goed is om dit jaar de gevolgen hiervan zichtbaar te maken. Een goed uitgangspunt zou zijn dat om structureel een tankautospuit in de vier middelgrote gemeenten beschikbaar te hebben.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “SCHIEDAM EIST MINIMAAL ÉÉN TANKAUTOSPUIT TIJDENS JAARWISSELING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *