RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM EERSTE MET VERKEERSVEILIGHEIDSBOX VOOR WOONERVEN

SCHIEDAM- Als eerste gemeente in Nederland presenteert Schiedam komende woensdag de Schiedamse VerkeersveiligheidsBox voor Woonerven. Wethouder Frans Hamerslag (PS)overhandigt de eerste Schiedamse VerkeersveiligheidsBox aan bewoners van Kethel-Oost. De box bevat allerlei middelen om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid op woonerven, zoals flyers, posters, kliko-stickers, bedrukte hesjes, stoepkrijt en fietsbellen. Schiedam is de eerste gemeente in Nederland die een VerkeersveiligheidsBox inzet die speciaal is bedoeld voor woonerven.

De box is beschikbaar voor mensen die wonen op een woonerf en die zich willen inzetten voor een verkeersveiliger buurt. Wie in zijn of haar eigen buurt aan de slag wil met de VerkeersveiligheidsBox, kan er één aanvragen door een e-mail te sturen naar verkeersveiligheid@schiedam.nl.

De Schiedamse Verkeersveiligheidsbox voor woonerven maakt deel uit van de Mobiliteitsvisie van de gemeente Schiedam en de aanpak ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’ van de Provincie Zuid-Holland.

In Schiedam zijn veel straten ingericht als woonerf. Daar mogen voetgangers overal lopen en kinderen overal spelen. Auto’s mogen er maximaal 15 km/uur rijden. Toch houdt niet iedereen zich daaraan. Samen met bewoners wil de gemeente ervoor zorgen dat woonerven zo verkeersveilig mogelijk worden. Daarom is de VerkeersveiligheidsBox voor woonerven ontwikkeld.

Een woonerf is een bijzondere straat, waar voetgangers overal mogen lopen en kinderen overal mogen spelen. Op een woonerf komen daarom geen voetpaden voor. Bestuurders zijn op het woonerf te gast. Zij mogen niet harder rijden dan 15 km/uur en mogen alleen parkeren in vakken aangeduid met een ‘P’. Toch gebeurt het dagelijks dat bestuurders op het woonerf niet goed op voetgangers letten, te snel rijden en hinderlijk buiten de vakken parkeren. Je niet aan deze regels houden is levensgevaarlijk, vooral voor kinderen die op het woonerf spelen.

2 reacties op “SCHIEDAM EERSTE MET VERKEERSVEILIGHEIDSBOX VOOR WOONERVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *