Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM DRUK MET VERPLAATSTEN BOMEN

SCHIEDAM- In totaal zeven Platanen zijn verhuist van Schiedam-West naar Oost. De bomen zijn na een jaar van voorbereiding vanuit de Jacob Catslaan overgeplaatst naar de Horvathweg.

Vorige week woensdag zijn vier bomen aan de Parkweg verplant met behulp van een grote kraan van Quercus Boomexperts . Deze actie was nodig om het nieuwe inrichtingsplan later dit jaar te kunnen uitvoeren.

De platanen uit de Dr. Zamenhofstraat die verplant zijn naar de middenberm van de Horvathweg zijn 16 meter hoog en wegen 22 tot 25 ton. De kluiten hebben een diameter van 3,5 meter en zijn 1 meter hoog. De bomen krijgen een dubbele verankering tegen omwaaien.

In de kadernota Groen, is specifieke aandacht voor het bomenbeleid in Schiedam. Volgens wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) zal dit bijdragen aan het welzijn en de woonkwaliteit van de Schiedammers.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *