Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM DOET SKATEPARK OP SLOT

SCHIEDAM- Skatepark Schieplaza is tot verboden gebied verklaard door de gemeente Schiedam. Het skatepark, op de hoek van de Burgemeester van Haarenlaan en de ‘s-Gravelandseweg in Nieuwland, zit op slot. De sluiting heeft te maken met werkzaamheden, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Tegelijk wordt het skatepark vermeld op de lijst van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: ‘maatregelen van het rijk bedoeld om de verspreiding van het coronavirus te stoppen’.

Eerder deze week is besloten het Cruyff Court aan de Parkweg slechts beperkt te openen; alleen tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Na 17.00 uur is het verboden toegang.

Schieplaza was bij de opening in 2015 Europa’s eerste skatebaan op een helling. De baan is aangelegd op het tunneldak van de metro.
Sinds 26 maart gelden in de hele regio aangescherpte maatregelen. Daardoor is het onder andere niet meer toegestaan om in groepen op straat of bijvoorbeeld in een park te zijn. Ook hebben burgemeesters meer bevoegdheden gekregen. Ze kunnen gebieden aanwijzen waar het verboden is om te komen. Zowel politie als de gemeente kan mensen ook aanspreken op het niet naleven van de verordening. Een boete kan oplopen tot 400 euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM DOET SKATEPARK OP SLOT

  1. Dit gaat toch echt nergens over. Er komen al amper mensen op het skatepark en om nou het enigste af te pakken wat de skaters nog hebben vind ik echt nergens op slaan iedereen houd zich netjes aan de regels zoals: 1.5m afstand houden dus het is helemaal nergens voor nodig om dit te doen

  2. Collectieve angst is gevaarlijk, je ziet hoe snel mensen bereid zijn om hun vrijheden op te offeren in ruil voor (vermeende) veiligheid. Ik dacht tot voor kort dat samenscholingsverboden alleen in dictaturen voorkwamen, maar nu weet ik beter! Het is een fluitje van een cent om de massa te manipuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *