Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM DOET NIETS TEGEN INSTROOM UIT ANDERE STEDEN EN LANDEN’

SCHIEDAM- Er komt niets terecht van het verminderen van het aantal goedkope huurwoningen in Schiedam en daarmee van het weren van ‘sociale nomaden’ uit andere steden en het buitenland. Die conclusie trekt de partij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) op basis van het collegeprogramma. De partij signaleert vele Groenlinks/PS hobby’s, maar mist de inbreng van de VVD.

LOS-fractievoorzitter Andreas Rose: “In het VVD verkiezingsprogramma hamert men op een evenwichtiger woningvoorraad. Het terugbrengen van de voorraad sociale huurwoningen. Waar we er in verhouding veel te veel van hebben. Wat lezen we echter in het collegeprogramma? ‘De voorraad sociale woningen blijft in aantal gelijk’.
Het zou niet zo erg zijn als woningen zouden gaan naar Schiedamse starters en young professionals. Maar helaas gaan die woningen vooral naar sociale nomaden. Die gedreven uit andere steden of landen hier op zoek gaan naar onze goedkope woningen. Dit legt druk op ons sociale domein en de problemen die er zijn. We proberen alles om de laaggeletterdheid terug te dringen en probleemgezinnen te helpen, maar als we de kraan niet dichtdraaien dan is het dweilen met de kraan open.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *