Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM DENKT CO2 DOELEN OOK DIT JAAR TE HALEN

SCHIEDAM- Bij de gemeente Schiedam denkt men dat de prestatie-doelstelling van de CO₂ uitstoot voor huizen en bedrijven in 2023 gelijk is aan die van 2022. ‘Als we kijken naar de afgelopen jaren, zien we een dalende trend die ons het vertrouwen geeft dat we het doel gaan halen’, laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

De gemeente monitort de CO2-uitstoot via de Klimaatmonitor van Rijkswaterstaat. De monitor loopt over het algemeen twee jaar achter op de huidige situatie. Metingen van de CO₂ worden in Schiedam ingezet om het autogebruik in de stad terug te dringen ten gunste van andere vormen van vervoer.

Veel berichten in de media en op internet geven de indruk dat CO₂ een vervuilende stof is. Het tegendeel is het geval. De toename van de CO₂-concentratie heeft geleid tot een sterke vergroening van de aarde. Het heeft ook in grote mate bijgedragen aan de toename van landbouwopbrengst per hectare. De huidige klimaatdoelen zijn erop gericht om te proberen de eeuwen oude klimaatverandering te beïnvloeden. De huidige klimaatplannen kosten de Nederlandse belastingbetalers meer dan 1.000 miljard euro voor een eventuele wereldwijde temperatuurdaling van circa 0,0007 graden Celsius in 2100. Critici zien meer in het verhogen van de dijken (kustbescherming), rivierbeheer en gewasontwikkeling.

Meer weten over klimaatverandering: omvang, oorzaken en gevolgen? Klik HIER.

Er wordt toegezegd om in het locatieonderzoek een grotere ruimte voor een buitenbad en ligweide mee te nemen.

7 reacties op “SCHIEDAM DENKT CO2 DOELEN OOK DIT JAAR TE HALEN

  1. Lachen die lul die d’r tussendoor komt: Greta, i am a real journalist. Die laat zich wel heel makkelijk in zijn kaarten kijken. En hij heeft het zelf niet eens door. hahahaha !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *