Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM DEKT ZICH IN VOOR NIET AANBESTEDEN WARMTENET

SCHIEDAM- Er komt een ‘vrijwillige aankondiging’ van de gunning aan Eneco om het warmtenet aan te leggen in Schiedam-Groenoord. Het is de gemeente namelijk niet helemaal duidelijk of het beoogd warmtenet eigenlijk moet worden aanbesteed. Andere marktpartijen hebben nu 20 dagen de tijd om bezwaar te maken tegen de vrijwillige aankondigde gunning. De gemeente Schiedam gelooft vooralsnog dat alleen Eneco in staat is om een woonlastenneutraal aanbod te doen.

De Rekenkamer Rotterdam heeft het warmtenet van Eneco al omschreven als een groot fiasco dat de havenstad naar verwachting honderden miljoenen euro’s gaat kosten. Rotterdam heeft ‘onverantwoord grote risico’s’ genomen, volgens de Rekenkamer. In een rapport bekritiseert de Rekenkamer de gemeentelijke aansturing van het bedrijf dat is opgericht om restwarmte uit de haven in kassen en kachels te krijgen.

Nog deze maand worden op het Rotterdamse stadhuis de uitkomsten gepresenteerd van het Raadsonderzoek Warmtebedrijf, waarvoor de verhoren vlak voor het zomerreces zijn afgerond.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *