Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM DEELT ZORGEN GEZONDHEIDSRISICO’S 5G ANTENNES

SCHIEDAM- In de loop van dit jaar wordt meer bekend over de uitrol van enkele honderden 5G antennes in en om Schiedam (5G is een telecommunicatie-norm met een grotere gegevensdoorvoer en minder vertraging dan de voorganger 4G). Het gemeentebestuur laat weten de zorgen over de eventuele gezondheidsrisico’s zeer serieus te nemen. Oppositiepartij LOS heeft vragen gesteld over de min of meer door de VNG opgelegde verplichting tot het plaatsen van 5G antennes.

Hoewel controle en toezicht op het naleven van EU en landelijke regelgeving bij het Antennebureau ligt, werken de gemeente Schiedam en de regio nauw samen met de GGD Rotterdam Rijnmond om informatie te geven over de gezondheidseffecten van antennes. Op regionaal niveau is bij de MRDH overleg over 5G gaande. Ook zullen marktpartijen op een later moment informatie gaan verzorgen. Op gemeentelijk niveau is Schiedam voorlopig vooral afhankelijk van de expertise van anderen.

De Gezondheidsraad heeft een Commissie Elektromagnetische velden die wetenschappelijk onderzoek doet naar de gezondheidseffecten op de lange termijn door blootstelling aan magnetische velden. Sinds de aankondiging van de komst van 5G zijn er vanuit de maatschappij zorgen geuit over de gezondheidseffecten hiervan.

Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes te plaatsen voor 5G-internet op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten. De antennes zijn nodig voor 5G-verbindingen die gebruikmaken van hogere frequenties, die een korter bereik hebben.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAM DEELT ZORGEN GEZONDHEIDSRISICO’S 5G ANTENNES

  1. Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes te plaatsen voor 5G-internet op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten. De antennes zijn nodig voor 5G-verbindingen die gebruikmaken van hogere frequenties, die een korter bereik hebben.

    Dit kabinet Wil en Doet zoveel waar ze de ballen verstand niet van hebben. Kijk maar om je heen wat er allemaal mis gaat. Zo gaat het ook met de 5G .

  2. Het is hier nog niet uitvoerig getest, dan wel op een veilige onderbouwing, dat een gemeente dit achter gesloten deuren doet zegt genoeg, gelukkig weten de landen om ons heen beter. ZEG NEE TEGEN 5G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *