Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BRENGT MEESTE VOETBALINTERNATIONALS VOORT

SCHIEDAM- Van alle voetballers die ooit voor het Nederlands Elftal zijn uitgekomen, is het merendeel geboren in Noord-Holland. Naar verhouding is het Zuid-Hollandse Schiedam echter hofleverancier. Dit blijkt uit onderzoek door online winkelcentrum beslist.nl, dat voetbalstatistieken analyseerde in aanloop naar de eerste interland sinds november 2019.

Met meer dan 100 internationals brengt Amsterdam de meeste Oranjespelers voort, gevolgd door Rotterdam (81) en Den Haag (44). Relatief gezien zijn de meeste spelers van het Nederlands Elftal echter geboren in Schiedam, met 1,5 internationals per 10.000 inwoners. Ook Haarlem en Edam-Volendam (beide 1,4 internationals op 10.000 inwoners) doen het goed.

De grootste gemeenten die nog nooit een international voortbrachten zijn Haarlemmermeer (156.000 inwoners), Emmen (106.000 inwoners) en Lelystad (78.000 inwoners).

Ruim 10% van de Oranje-internationals is niet in Nederland geboren. Van hen komt het merendeel uit Indonesiƫ (50 spelers) en Suriname (18 spelers). Suriname, dat met 575.000 inwoners relatief klein is, leverde zelfs meer spelers aan het Nederlands Elftal dan Flevoland, Drenthe en Zeeland samen.

Voetballers die vroeg in het jaar geboren zijn, hebben een grotere kans om het tot Oranje-speler te schoppen. Van alle internationals die na 1990 zijn geboren, viert zelfs bijna de helft hun verjaardag in januari, februari of maart.

Vooral verdedigers zijn aan het begin van het jaar geboren, aanvallers en keepers zijn juist het vaakst jarig in het laatste kwartaal van het jaar.

Meer voetbalstatistieken zijn te bekijken op https://www.beslist.nl/info/voetbalstats.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *