Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJFT STRIJDEN TEGEN EENZAAMHEID

SCHIEDAM- Deze week is het de Week van het Geluk. Met een groot aantal activiteiten in de Schiedamse wijken dragen veel organisaties een steentje bij in de aanpak van eenzaamheid. In de Week van het Geluk spreken 13 organisaties en wethouder Patricia van Aaken (CDA) namens de gemeente af dat ze meer gaan samenwerken om eenzaamheid tegen te gaan. Dinsdagmiddag ondertekenen ze daarvoor een convenant.

Eenzaamheid komt veel voor, niet alleen onder ouderen, maar ook bij andere leeftijdsgroepen. De gemeente Schiedam en haar partners blijven zich dan ook inzetten om eenzaamheid in Schiedam tegen te gaan.

In Schiedam is de landelijke week tegen eenzaamheid enkele jaren geleden omgedoopt tot de Week van het Geluk. Daarin laten organisaties met extra of bestaande activiteiten in alle wijken van Schiedam zien wat er allemaal te doen is, zodat iedereen ermee kan kennismaken. Vaak is een keer meedoen immers de eerste stap om je gelukkiger te voelen en minder eenzaam te zijn.

Eenzaamheid is in Schiedam een groot en ingewikkeld probleem. Daarom slaan de partijen die het convenant ondertekenen de handen ineen. Door betere samenwerking komen eenzaamheid en sociaal isolement beter in beeld en kunnen de organisaties mensen over een drempel helpen om iets te gaan ondernemen. De organisaties die het convenant ondertekenen spreken af hun kennis en kunde over de aanpak van eenzaamheid te delen, gebruik te maken van elkaars vaardigheden en ervaringen en nog meer samen op te trekken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

De Week van het Geluk duurt van 30 september tot en met 8 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *