Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJFT PMD-KLIKO’S TWEEWEKELIJKS LEGEN

SCHIEDAM- Het blijft nodig om in Schiedam een tweewekelijks inzameling aan te houden van Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken (PMD afval). De begroting 2021 voor afvalbeheer en afvalstoffenheffing is gebaseerd op een inzameling van PMD per drie weken. Inmiddels is gebleken dat, mede door de lockdown, er zoveel PMD wordt aangeboden dat tweewekelijks inzamelen nodig blijft.

Een groot aandeel kliko’s is bij de huidige tweewekelijkse inzameling 75% of meer vol. Dat maakt dat de tweewekelijkse inzameling op dit moment doelmatig is. De gemeente monitort of dit zo blijft. De verwachting en hoop is dat de hoeveelheid PMD hoog blijft, zeker zolang mensen veel thuis zijn als gevolg van de hen opgelegde vrijheidsbeperkingen.

Mocht de aangeboden hoeveelheden PMD afnemen dan wil de gemeente weer terugschakelen op driewekelijkse inzameling.

2 reacties op “SCHIEDAM BLIJFT PMD-KLIKO’S TWEEWEKELIJKS LEGEN

  1. Of je doet het net als je 2 buurgemeente Rotterdam en Vlaardingen daar mag je het bij het restafval gooien. En wordt het er via nascheiding er uit gehaald,wat wel effectiever en goedkoper blijkt te zijn.

    1. Iets voor die taakstrafferts? Afval scheiden. Als ze hun best doen en promotie maken tot super afvalscheider krijgen ze handschoentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *