RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJFT OEKRAÏNERS HUISVESTEN ONDANKS DOORSTROOM NAAR AZC VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Het openen van een Azc in Vlaardingen, exclusief voor Oekraïners, zal niet leiden tot minder huisvesting voor deze groep in Schiedam. Een aantal Oekraïners in Schiedam zal medio juni weliswaar doorstromen naar een flexwoning op het azc in Vlaardingen, maar de vrijkomende plekken in Schiedam zullen, in ieder geval tot eind 2023, worden herbezet met Oekraïners die nieuw instromen. Het kabinet heeft de Veiligheidsregio’s inmiddels gevraagd de opvangcapaciteit uit te breiden in verband met de nog groeiende instroom. Dit gebeurt in overleg met de Veiligheidsregio en in de regio betrokken gemeenten.

Niet alleen de herhuisvesting in het voormalige verpleeghuis François Haverschmidt blijft tot eind dit jaar, ook in een pand in de Admiraal de Ruijterstraat blijft de huisvesting tot zeker 30 juni. Dit is een particulier pand van een ondernemer. Vanaf 1 januari wordt ook voor deze locatie huur betaald.

In Schiedam hebben 21 houdens een hogere OZB-aanslag ontvangen als gevolg van het in huis nemen van Oekraïners. Besloten is deze huishoudens, in lijn met de rijksregeling, voor het verschil te compenseren. Het budget voor de huisvesting biedt hiervoor voldoende ruimte. Deze huishoudens zullen een dezer dagen door de gemeente hiervoor worden benaderd.

4 reacties op “SCHIEDAM BLIJFT OEKRAÏNERS HUISVESTEN ONDANKS DOORSTROOM NAAR AZC VLAARDINGEN

  1. Heel West Europa is gek geworden en ze zullen niet rusten voordat elke homofobe alcoholist uit die streek hier een huis en een uitkering heeft. Straks komen de 30.000 tolken die die paar Nederlanders in Jemen nodig hadden ook hier naartoe. (de familie volgt, gezinshereniging, weet je nog?) Geeft niks, geld zat en er is ook geen begrotingstekort.

    1. Idd Hans , ik snap het allang niet meer , Duitsland sluit zijn kerncentrales en hier willen ze nieuwe gaan bouwen ? …………………………

  2. Och Jannes, E.U.? Eenheid? Op de Grebbenberg liggen de jongens begraven die een verenigd Europa weer in verschillende landen wilden verdelen, Bij de kranslegging staan straks weer die schijnheilen die Ein volk, ein reich willen. Maar eenheid? Ho maar.

  3. En we krijgen nog een zwikkie Soedanezen hierheen.het houdt niet meer op nu…
    Alles gaat naar deze mensen en wij mogen betalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *