Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJFT IJVEREN VOOR WOONTORENS

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam zoekt naar mogelijkheden om de bouw van de twee woontorens op de Vlaardingerdijk (‘Let’s Go West’) toch door te laten gaan, ondanks het succesvolle bezwaar van scheepswerf Huisman tegen de benodigde omgevingsvergunning. Wethouder Fahid Minhas (VVD): “Omdat het college zowel de bedrijvigheid in het havengebied als de woningbouwontwikkeling op het Toernooiveld belangrijk vindt, zijn we druk bezig om met betrokken partijen te zoeken naar een passende oplossing.”

De plannen voor de woontorens zijn daarmee nog niet afgeblazen. Volgens de wethouder is de ontbinding van de koopcontracten tot maart verlengd. Minhas: “Dus formeel wordt daarmee de overeenkomst pas in maart ontbonden.”

Tegelijk heeft ontwikkelaar Heembouw al koopcontracten met kopers van de appartementen beëindigd. Dat kan, zo verduidelijkt Minhas: “De projectontwikkelaars en aannemers hebben in koopovereenkomsten een standaard bepaling dat een contract ontbonden kan worden, indien een omgevingsvergunning van een bouwproject op een afgesproken moment nog niet onherroepelijk is. De omgevingsvergunning voor het bouwplan ‘Let’s Go West’ is nog niet onherroepelijk, terwijl het bestemmingsplan dat wel is. Het aangevraagde bouwplan was overigens geheel binnen het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan.”

Een deel van de beoogde woontorens is in handen van een pensioenfonds, een ander deel zou eigendom worden van particuliere huiseigenaren.

Over bezwaarmaker Huisman is de wethouder duidelijk. Minhas: “Het bedrijf (Huisman, red.), wat in dit geval bezwaar heeft aangetekend, maakt zich zorgen over mogelijk heel veel bezwaarmakers tegen de werkzaamheden die in het havengebied plaatsvinden. En op het moment dat er alleen maar één eigenaar zou zijn, een pensioenfonds, die alle woningen in eigendom zou hebben, dan ziet het betreffende bedrijf minder potentiële bezwaarmakers, omdat het hele complex bij één eigenaar in handen zou zijn. Of dat nou privaatrechtelijk of publiekrechtelijk dan ook zo is, dat valt te betwijfelen, maar daarover zijn we dus in gesprek.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “SCHIEDAM BLIJFT IJVEREN VOOR WOONTORENS

 1. Ik denk dat mijnheer Minhas zich veel beter moet voorbereiden op al zijn snode plannen.
  Zie hiervoor o.a. de plannen op Schieveste waar hij geen rekening mee heeft gehouden met de wensen en eisen van de spoorwegen, van de hoeveelheid kantoor en winkel ruimten. Ook het fijnstof dat van de rijksweg komt is een groot probleem.
  En dan nu weer de problemen aan de Vlaardingerdijk!!!
  Minhas bereidt je toch eens beter voor.

 2. Huisman heeft terecht bezwaar gemaakt tegen de nieuwbouw op de vlaardingerdijk.
  Ook deze toekomstige bewoners gaan zeker bezwaar tegen huisman maken
  Een prachtig mooi bedrijf met een hoop werkgelegenheid wordt door een paar zeikerts van de Jan Evertsenweg inclusief milieu defensie zowat de nek wordt omgedraaid.
  Die bewoners moeten lekker t aanbod van de gemeente aannemen en lekker verkassen.
  Maar dat doen ze niet want dan hebben ze niets meer te zeiken.
  T is het zelfde als je boven een kroeg gaat wonen en dan gaan zeiken over de muziek s,avonds laat.

  1. Gewoon Gelul wat je nou doet , Huisman doet mee aan de Donald Trump monopolie en probeert zo alles af te kopen . Die woontorens met alle gemakken voorzien , hadden daar allang moeten staan .

 3. Ik denk dat meneer Minhas heus wel een paar centen onder de tafel door geschoven krijgt van de firma Huisman . Hij is en blijft een ratje .

  1. Kan ie er weer vastgoed voor kopen.
   Hij zit op de eerste rang dus weet precies wat ie er voor betalen moet en daarna met veel winst verkopen.

 4. Gewoon bouwen, en in het koop of huurcontract vermelden dat er niet over geluid van de scheepswerf kan worden geklaagd. Die scheepswerf is er nu eenmaal en daar wordt toch het geld verdient waar de ambtenaren en de uitkeringsgerechtigde klagers van worden betaald. Met dat linkse geklaag kun je elk gezond bedrijf wel de nek om proberen te draaien.

  1. Ik heb nog de tijd meegemaakt dat wilton daar zat.
   Dat was pas herrie met al dat klinknagelen.
   Toen was er niemand die klaagde over herrie en overlast en half schiedam-west werkte daar.
   Tegenwoordig hebben ze niets anders te doen dan te zeiken.
   Tuurlijk kan je het vast laten leggen in een huur of koopcontract dat je niet moet zeiken over huisman, maar er is dan altijd wel een jurist die de gaatjes in die overeenkomst opzoeken.
   Kan me voorstellen dat huisman daar geen zin in heeft.
   En huisman schuift echt geen geld onder de tafel.
   Wat betreft die woontorens, daar is in het verleden door bewoners van de nieuwe wijk en de veeartsweg al bezwaar tegen aangetekend ivm.met het wegnemen van zonlicht en uitzicht.
   T is toen heel lang stil gebleven.
   Daarom snap ik niet dat ze het nu weer gaan proberen.
   Als ik daar had gewoond had ik weer bezwaar aangetekend met dezelfde reden als toen.

 5. Mooi hè die tijd met Wilton. Er werkten zoveel mensen dat er dagelijks een agent het fiets verkeer moest regelen, de meeste arbeiders hadden geen auto. De ene helft van Schiedam werkte bij Wilton en de andere helft bij de Gusto (bij wijze van spreken). Beide bedrijven zijn moedwillig kapot gemaakt. Hetzelfde bij de glasfabriek gebeurd.
  In die tijd geen milieu terroristen en klagende buren. Schiedam leefde ervan, men wist waar men ging wonen. Moet elke keer denken aan Gérard Cox (Jaap Kooiman) Toen was geluk heel gewoon, als lui weer lopen te zeiken over bedrijven die al decennia in Schiedam gevestigd zijn en voor werk zorgen.

 6. er wordt alleen maar gesproken over wel en niet bouwen het punt is dat er geen parkeergelegenheid is dat wordt een regelrechte ramp er kan nu al niet meer geparkeerd worden als je s,avonds om 7 uur thuis komt kan je je auto al niet meer kwijt en kan je in de stad gaan parkeren en als je de auto halverwege de stoep of op het grasveld parkeert je gelijk een prent op je voorruit gedrukt krijgt als die bouw straks door gaat zijn er totaal 400 apartementen en 200 parkeerplaatsen het kan gewoon niet ze moeten van dat toernooiveld een parkeergelegenheid maken

 7. Er is niet goed nagedacht over de positie van deze woontorens, de wijk is nu ontworpen door drie verschillende architecten.
  De laatste architect krijgt de opdracht aan de zonzijde van de bestaande woonwijk de hoogste torens van Schiedam te plaatsen fijn voor de mensen met zonnepanelen.
  Het bestaande wegennet kan tijdens de spits het verkeer nu al niet verwerken.
  Er is een tekort aan parkkeerplaatsen op dit moment de architect tekent in zijn plan nieuwe parkeerplaatsen waar al 14 jaar iedere dag auto,s staan.
  Uitgangspunt is dat er maar een auto per woning bijkomt als er geen plaats is.
  14 jaar geleden stonden hier 40 bomen van ca 40 jaar oud deze waren echt in een dag verwijderd.
  Gemeente vraagt aan schiedammers tuintegels te verwijderen zodat het regenwater weg kan het plein voor de flats voert niet af.
  Een bezwaarschrift indien kost een paar honderd euro anders wordt het niet gelezen en standaard afgewezen.
  IK denk 14 jaar verspilde energie maak hier een leuk park aansluitend aan het groene lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *