Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJFT AANSTUREN OP AARDGASVERBOD

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam wil kost wat het kost binnenkort de warmtetransitievisie gereed hebben. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Het college heeft recent het Energieperspectief 2050 vastgesteld, een gezamenlijk toekomstbeeld voor de regio. Het geeft inzicht in hoe er voor iedereen naar ‘een betrouwbare, schone en veilige energievoorziening’ kan worden toegewerkt.

Op lokaal niveau is al gestart met de voorbereiding voor een Warmtetransitievisie. Hierin worden de technische mogelijkheden per wijk in beeld gebracht hoe deze aardgasvrij gemaakt kunnen worden. Het project Nieuwe Energie voor Groenoord zal hier een onderdeel van zijn.

De afgelopen dagen heeft hoogleraar David Smeulders (TU Eindhoven) voor tumult gezorgd door te stellen dat nu stoppen met aardgas de CO2-uitstoot alleen maar zal verhogen. Smeulders voorziet meer elektriciteit die wordt opgewekt door centrales die draaien op kolen, gas of biomassa. De hoogleraar is lokaal actief voor GroenLinks.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM BLIJFT AANSTUREN OP AARDGASVERBOD

  1. Ze kunnen mij toch niet verbieden om gas af te nemen? Ze kunnen het hoogstens afsluiten, nou, ze doen d’r best maar er is altijd nog zoiets als butaan flessen gas ik ga mn eigen niet in de schulden steken omdat de gemeente zonodig van het gas afwil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *