Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BLIJ MET VERLOOP ‘VASTEMAAND’

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft een tweet verstuurd waarin iedereen wordt bedankt ‘die zich tijdens de vastenmaand aan de regels heeft gehouden’. Vervolgens wordt de ontvanger een ‘fijn Suikerfeest’ gewenst.

De tweet kan niet op waardering rekenen van het raadslid Monique Rotteveel (LOS). Met cynisme meldt zij: ‘Wat fantastisch weer van de gemeente Schiedam. Een soortgelijk reactie was met Pasen ook op z’n plaats geweest’.

Deelnemers aan het Suikerfeest worden door de gemeente aangespoord om ‘vol te houden’. Gewezen wordt op de verplichte 1,5 meter afstand tussen elkaar. En : ‘Alleen samen krijgen we het virus onder controle’, zo blijft men beweren op het stadskantoor.

De Lichtblauwe Brigade in Schiedam heeft de afgelopen weken bijna dagelijks naar buiten gebracht hoeveel bekeuringen zijn uitgeschreven aan overtreders van de noodverordeing. Wie zich niet houdt aan de verplichte 1,5 meter afstand of aan het samenscholingsverbod (meer dan twee personen) riskeert een boete van 390 euro. Dit is geen gewone boete, maar een strafbeschikking, waardoor u ook direct een strafblad heeft.

In Schiedam zijn al ruim vijfhonderd bonnen uitgeschreven voor overtreders. Vaak gaat het om groepen ‘jongeren’ of arbeidsmigranten. Om tegen de overtreders te kunnen optreden heeft de gemeente vrijwel de gehele capaciteit van team Toezicht & Handhaving vrijgemaakt voor de boeteregen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM BLIJ MET VERLOOP ‘VASTEMAAND’

  1. ( vastenmaand )na zonsondergang eten ze zich vol. VOOR zonsopgang komen ze uit bed en eten zich weer vol terwijl de meeste weer gaan slapen.

  2. Wat een grote onzin. Een deel van de bevolking bedanken! Zoals gezegd kon er ook geen bedankje vanaf met Pasen en andere Christelijke feestdagen. Belachelijke houding College.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *