Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BIJNA KLAAR VOOR VUURWERKVERBOD

SCHIEDAM- Het is nog niet bekend hoeveel handhavers en politiecapaciteit er rond de jaarwisseling beschikbaar is in Schiedam. De capaciteit is mede afhankelijk van welke initiatieven in Schiedam worden genomen en in andere delen van de regio. Schiedam koerst af op een vuurwerkverbod, waarover de gemeenteraad vanavond beslist.

Voor Schiedam wordt uitgegaan van een professionele vuurwerkshows van maximaal 12 minuten eventueel in combinatie met lasershows op drie mogelijke locaties: Stadserf, Maasboulevard, Bachplein of Sportpark Willem Alexander.

De capaciteit tijdens van afgelopen jaarwisseling is gebaseerd op reguliere diensten van de Lichtblauwe Brigade op 31 december (dag- en avonddienst), die om 22.00 uur worden overgenomen door de politie. Ook is er vanuit Toezicht & Handhaving (T&H) tijdens de avond en nacht in burger ondersteuning.

De Lichtblauwe Brigade wordt tijdens de jaarwisseling ingezet als extra ogen en oren voor de politie. Door T&H wordt gesurveilleerd tijdens de nachtdienst, en er is een centralist in de nacht vanuit T&H op het politiebureau. Tot 02.00 uur is het gemeentelijke telefoonnummer 14010 bemand door de centralist van T&H.

De politiecapaciteit tijdens de jaarwisseling is per definitie opgeschaald met meerdere teams en eenheden, met de mogelijkheid tot bijstand op afroep uit de regio.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “SCHIEDAM BIJNA KLAAR VOOR VUURWERKVERBOD

 1. Gaan we nu echt tijdens de jaarwisseling een wedstrijd organiseren tussen de burgers en handhaving. Dit is toch te gek voor woorden. Het is al belachelijk dat het vuurwerkt wordt afgeschaft omdat er enkele zijn die zich niet aan kunnen en of willen aanpassen. Gaan we nu nog een traditie om zeep helpen. Denk er vanavond maar eens goed over na en met name groen links,kies voor de meerderheid die aan vuurwerk veel plezier beleven.

 2. @Ed, slechts 2500 mensen hebben aan dat onderzoek meegedaan. Niet echt representatief. Dit verbod is typisch het probleem in Nederland. Op de een of andere manier wil met niet het probleem benoemen en daadkrachtig optreden. Bagatelliseren en wegkijken totdat het kookpunt bereikt is, om vervolgens alles als een pendule van tafel te slaan.

  1. Wie wil welk probleem niet benoemen?
   Het probleem dat vuurwerk veroorzaakt is toch benoemd? Dat probleem is lang genoeg door de Tweede Kamer gebagatelliseerd totdat de burgemeesters dit jaar en masse vroegen om een vuurwerkverbod en niemand er meer om heen kon kijken.
   Of bedoelt u een ander probleem?

 3. De afkeer voor vuurwerk is gekomen doordat er dynamietstaven vanuit oost europa werden afgestoken en jongeren zonder opvoeding andermans bezittingen zijn gaan opblazen. Indien hier daadkrachtig tegen was opgetreden hadden wij nu deze discussie niet. En ja, dit betreft ook andere problemen die we nu in onze maatschappij zien.

  1. Zou een politieagent op elke straathoek het probleem oplossen? Je moet tenslotte iemand op heterdaad betrappen om daadkrachtig op te kunnen treden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *