Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BETAALT VERBLIJF VOOR AMBTENAAR OP FILIPIJNEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam betaalt de verblijfskosten voor de projectleider van Serious Ambtenaar op de Filipijnen. Op uitnodiging van het Rode Kruis zal de Schiedamse ambtenaar op 1 augustus voor zeven dagen vertrekken naar de Filipijnen, om te zien hoe in de archipel  ‘wordt gewerkt aan de lokale problematiek’. De projectleider zal verslag uitbrengen van de reis en waar mogelijk de verbinding leggen met de lokale Schiedamse vraagstukken, zo laat een woordvoerder van de gemeente Schiedam weten.

De reiskosten voor de projectleider van Serious Ambtenaar worden betaald door het Rode Kruis.

Serious Ambtenaar draagt bij aan Serious Request van radiozender 3FM doordat verschillende (overheids)organisaties een vraagstuk neerleggen bij Serious Ambtenaar en daarvoor 5.000 euro aan belastinggeld doneren aan Serious Request.
Serious Ambtenaar draagt bij aan Serious Request van radiozender 3FM doordat verschillende (overheids)organisaties een vraagstuk neerleggen bij Serious Ambtenaar en daarvoor 5.000 euro aan belastinggeld doneren aan Serious Request.

Welk voordeel Schiedam tot nu toe heeft gehad bij het project Serious Ambtenaar blijft onduidelijk. Het stadsbestuur liet eerder al weten dat de opbrengst zich niet 1 op 1 laat vertalen in financiële opbrengsten. Evenmin is duidelijk welk nut het aanstaande bezoek aan de Filipijnen heeft voor  de komende editie van Serious Request, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden.

Als organisator van de landelijke actie Serious Ambtenaar leverde Schiedam het afgelopen jaar een recordbijdrage aan Serious Request van 755.555 euro. Ook dit jaar zal Schiedam zich via Serious Ambtenaar inzetten voor het doel van Serious Request.

Vorige maand  heeft de Gemeente Schiedam het stokje voor het organiseren van Serious Ambtenaar overgedragen aan de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

Schiedam was lange tijd in de race om het Glazen Huis 2016 -het onderkomen van de dj’s van het NPO evenement  Serious Request- naar de Jeneverstad te halen. In mei maakten de NPO  bekend voor vestiging van het Glazen Huis te kiezen voor het niet gekandideerde Breda.

 

1 reactie op “SCHIEDAM BETAALT VERBLIJF VOOR AMBTENAAR OP FILIPIJNEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *