Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM BESPREEKT UITROL 5G ACHTER GESLOTEN DEUREN’

SCHIEDAM- De eventuele uitrol van 5G in Schiedam wordt komende donderdag besproken tijdens een besloten bijeenkomst voor raadsleden, meldt Arie Villerius, fractievoorzitter van oppositiepartij LOS. Het zou gaan om een zogenaamde seminar middag. Villerius heeft bedenkingen bij die beslotenheid. ‘Waarom niet voor iedere Schiedammer?’ En: ‘Lees alsublieft de ‘anti’ 5G rapporten van de wetenschap hierbij!’

Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes te plaatsen voor 5G-internet op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten. De antennes zijn nodig voor 5G-verbindingen die gebruikmaken van hogere frequenties, die een korter bereik hebben.

Sinds de aankondiging van de komst van 5G zijn er vanuit de maatschappij zorgen geuit over de gezondheidseffecten hiervan. De Gezondheidsraad heeft een Commissie Elektromagnetische velden die wetenschappelijk onderzoek doet naar de gezondheidseffecten op de lange termijn door blootstelling aan magnetische velden.

Hoewel controle en toezicht op het naleven van EU en landelijke regelgeving bij het Antennebureau ligt, werken de gemeente Schiedam en de regio nauw samen met de GGD Rotterdam Rijnmond om informatie te geven over de gezondheidseffecten van antennes. Op regionaal niveau is bij de MRDH overleg over 5G gaande. Ook zullen marktpartijen op een later moment informatie gaan verzorgen. Op gemeentelijk niveau is Schiedam voorlopig vooral afhankelijk van de expertise van anderen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘SCHIEDAM BESPREEKT UITROL 5G ACHTER GESLOTEN DEUREN’

  1. Hoezo achter gesloten deuren ? het was toch zo’n mooi project volgens vele die er niks van weten alleen dat het veel geld opbrengt en de gezondheid voor mens en dier even vergeten wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *