Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM BESPREEKT EINDE URGENTIE VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- Er zit beweging in de urgentie van vluchtelingen bij het toewijzen van een sociale huurwoning. Momenteel wordt de regionale urgentieregeling geëvalueerd en de mogelijkheid om de vluchtelingen uit de regeling te halen wordt daarin meegenomen, maar het gemeentebestuur van Schiedam waarschuwt: ‘Gevolg hiervan zou echter wel zijn dat de gemeenten op een andere manier de wettelijke taakstelling van het Rijk moeten invullen en huisvesting moeten organiseren voor statushouders (vluchtelingen, red.)’. Dit alles wordt tussen de regels door duidelijk uit de beantwoordingen van vragen van oppositiepartij LOS.

Er zijn al enkele gemeenten waar vluchtelingen geen urgentie meer hebben, erkent het stadsbestuur van Schiedam, maar veel van die gemeenten zouden óf geen probleem hebben om de vluchtelingen te huisvesten, óf andere afspraken met corporaties over het huisvesten van vluchtelingen. ‘Dan zijn ze op papier niet urgent, maar in de praktijk feitelijk wel’, aldus het Schiedamse gemeentebestuur.

Het is niet voor het eerst dat raadslid Monique Rotteveel (LOS) zich druk maakt om de urgentie van vluchtelingen. Rotterveel: ‘De huidige woningmarkt is krap en gespannen. Sociale huurwoningen in Schiedam worden vaak bezet door huishoudens van buitenaf. LOS constateert dat ook statushouders behoren tot de urgente. Op deze manier komt de Schiedammer die nog bij de ouders woont bijna niet aan een sociale huurwoning in eigen gemeente.’

Een van de vragen die Rotteveel stelt betreft de inrichtingskosten voor de woningen van vluchtelingen. Uit de beantwoording blijkt dat vluchtelingen in Schiedam nog altijd kunnen rekenen op een gift voor aanschaf van de inboedel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *