Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM: ‘ACHT CONTROLEURS OP MISBRUIK BIJSTAND IS VOLDOENDE’

SCHIEDAM- Er worden voorlopig geen extra krachten aangetrokken bij Stroomopwaarts om te controleren op misbruik van de bijstand. De huidige acht controleurs volstaan, antwoordt het stadsbestuur van Schiedam op vragen vanuit de gemeenteraad.

Als het aantal uitkeringen voor een korte periode stijgt, dan kan dit opgevangen worden zonder dat extra mensen worden aangenomen. Als het aantal uitkeringen blijvend is gestegen, dan wordt in een aparte notitie uitgewerkt wat er nodig is om de taken goed uit te voeren en wordt dit aan de gemeenteraad aangeboden.

Het aantal uitkeringsgerechtigden is toegenomen, waarschijnlijk als gevolg van de crisis (veroorzaakt door de aanhoudende lockdown). Voor het gemeentebestuur van Schiedam is dit geen vast gegeven: ‘We zien op dit moment namelijk een terugloop van het aantal uitkeringen, maar verwachten meer aanmeldingen vanuit het UWV. Op dit moment is de 8 FTE die voor het handhavingsbeleid staat nog afdoende, maar we monitoren de situatie. Mochten er eerder aanvullende maatregelen nodig zijn dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden die daarvoor zijn: of wel veranderingen in de inzet binnen Stroomopwaarts of een besluit via begroting of een losstaande procedure.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM: ‘ACHT CONTROLEURS OP MISBRUIK BIJSTAND IS VOLDOENDE’

  1. Naar ik vermoed zal het aantal stadswachten volgend jaar uitgebreid worden. Je kunt mensen toch niet langdurig in de bijstand laten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *