WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHEURING AOV OM WONINGBOUW BROEKPOLDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Mogelijke woningbouw in de Broekpolder heeft gezorgd voor een scheuring binnen de fractie van het AOV in Vlaardingen. Steunraadslid Tilly Voskuilen (62) heeft de fractie verlaten, omdat fractievoorzitter Nol Kloosterman twee weken terug geen steun gaf aan een motie om woningbouw in de Broekpolder uit den boze te verklaren tijdens het participatietraject voor de Woonvisie.

Voor Voskuilen was het standpunt over de Broekpolder ‘de druppel’, zo laat ze weten op Facebook. Letterlijk schrijft ze: ‘Vorige week heb ik ontslag genomen als steunraadslid van het AOV. Jammer maar helaas. Ik kon mij niet meer vinden in de standpunten die het AOV verwoordt in de raad.’

Voor Kloosterman komt het opstappen van Voskuilen niet als een verrassing. Hij is door het steunraadslid gebeld dat ze haar activiteiten voor het AOV heeft gestaakt. Kloosterman: “Toen heb ik uitgelegd dat ik ook voor een groene Broekpolder ben, maar dat ik alleen tegen het deel van de participatie ben, maar dat had ze nog niet helemaal begrepen.”

Oud-verpleegkundige Voskuilen stond derde op de kandidatenlijst van het AOV bij de laatste verkiezingen. Ze heeft politieke ervaring opgedaan aan het begin van deze eeuw als volwaardig raadslid bij de SP.

Het officiële standpunt van het AOV luidt dat de inspraak voor Vlaardingers aan de kant is geschoven door de gemeenteraad, nadat een bijna unanieme raad (minus het AOV) liet vastleggen dat woningbouw in de Broekpolder niet bespreekbaar is tijdens het participatietraject voor de Woonvisie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *